Izvor: B92, 02.Feb.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Carina s Kosovom ostaje

Beograd -- Ministar finansija Srbije Mlađan Dinkić, kaže da neće biti uklonjene carinske kontrole između centralne Srbije i Kosova.

Privrednici iz srpskih delova Kosova džabe štrajkuju, jer carinska kontroloa robe na tom mestu mora da postoji i ništa neće biti menjano, rekao je Dinkić. On je nadi da takva kontrola na administrativnoj granici sa Kosovom mora da postoji, jer se mora utvrđivati da li je roba koja dolazi u Srbiju proizvedena u srpskim enklavama, ili se radi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o tranzitnoj robi iz drugih zemalja.

"Svi koji legalno proizvode robu u srpskim delovima Kosova ne treba da se boje da će njihova roba biti ocarinjena. Istovremeno roba koja se uvozi iz centrelane Srbije neće biti oporezovana porezom na dodatu vrednost", rekao je Dinkić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.