Delta prodaje Oslobođenje za 0,5 €

Izvor: B92, 12.Jun.2010, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delta prodaje Oslobođenje za 0,5 €

Banja Luka -- Beogradska kompanija Delta predložila je da svoj većinski paket akcija u banjalučkom Oslobođenju proda Fabrici duvana Sarajevo.

Prodaja bi bila obavljena po simboličnoj ceni od jedne konvertibilne marke (0,5 evra), kaže predsednik Granskog sindikata trgovine i turizma Goran Savanović.

Sindikat je tražio da Fabrika duvana Sarajevo preuzme svih 265 radnika Oslobođenja, da izmiri zaostale obaveze prema njima, te da se budući status radnika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << reguliše prema zakonskim propisima i kolektivnom ugovoru RS.

Savanović je kazao da je u međuvremenu Fabrika duvana Banjaluka "ispala iz priče" o kupovini Oslobođenja, dodajući da će to preduzeće ići u stečaj ako do 30. juna ne bude realizovan projekat sa sarajevskom Fabrikom duvana.

Novi vlasnik bi radnicima Oslobođenja trebalo da izmiri 11 plata, kao i neuplaćene doprinose za zdravstveno i socijalno osiguranje.

Banjalučko Oslobođenje nema nikakve veze sa sarajevskih listom Oslobođenje. Najveća vrednost ovog preduzeća su prodajni objekti širom Republike Srpske.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.