DSS: Za šta se zalaže Dinkić?

Izvor: B92, 30.Maj.2011, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Za šta se zalaže Dinkić?

Beograd -- Lider URS Mlađan Dinkić treba da se izjasni da li je napustio ideju regionalizacije i vratio se konceptu decentralizacije predviđenu Ustavom Srbije, kažu u DSS.

"Ako se Dinkić zalaže za decentralizaciju u okviru Ustava, trebalo bi da na sednici Vlade Srbije u četvrtak zatraži da gradovima i opštinama bude vraćeno 500 miliona evra odštete, koliko im je oduzeto smanjenjem transfera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za lokalne samouprave", rekao je portparol Demokratske stranke Srbije Petar Petković.

Petković je kazao da je DSS podnela 100 krivičnih prijava zbog umanjenja transfera gradovima i opštinama iz budžeta Srbije i da o novom zakonu o decentralizaciji ta stranka može da razgovora kada lider URS pokaže na delu za kakav se koncept zalaže.

On je rekao da se DSS zalaže za decentralizaciju čiji je koncept razvoj gradova i opština, a ne regiona i da će o eventualnoj podršci nekom od pet zakonskih predloga URS-a odlučiti predsedništvo DSS-a.

URS podneli su danas republičkom parlamentu peticiju sa potpisima 515.792 građana Srbije koji podržavaju njihovu inicijativu za decentralizaciju i pet predloga zakona kojima bi se ona sprovela.
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.