DS nema kandidata za NIS

Izvor: B92, 22.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"DS nema kandidata za NIS"

Beograd -- Vlada sutra neće imenovati direktore javnih energetskih preduzeća, jer DS nema kandidata za direktora NIS-a, piše Enerdžiobzerver.

Prema pisanju veb-sajta Enerdžiobzerver, pozivajući se na izvor iz vrha Demokratske stranke, niko od njihovih stručnjaka ne želi funkciju generalnog direktora tog javnog preduzeća, jer u vladajućoj koaliciji još nije usaglašen stav o modelu i dinamici privatizacije Naftne industrije Srbije.

Prema koalicionom dogovoru, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << DS-u je pripalo mesto generalnog direktora NIS-a, a Demokratska stranka Srbije je dobila mogućnost da zadrži mesto predsednika Upravnog odbora.

Kako navodi Enerdžiobzerver, u DS-u su nezadovoljni mogućnošću da ruskim kompanijama bude prodat većinski udeo u NIS-u, čime bi generalni direktor te kompanije postao "samo figura bez ingerencija, koju pri tom većinski vlasnik može da smeni kada mu se prohte".

Kada je reč o kadriranju za energetske kompanije, za sada je jedino izvesno da će Bojan Pajtić insistirati da generalni direktor Srbijagasa bude iz stručnog dela pokrajinskog članstva DS-a, a tražiće i direktorsko mesto u Naftagasu, deo NIS-a za istraživanje i eksploataciju nafte, navodi sajt.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.