Cene mešovite na evropskim berzama

Izvor: S media, 02.Dec.2011, 08:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cene mešovite na evropskim berzama

..

[img=http://www.admiralmarkets.rs/sites/forextrade.rs/files/image/LUCIJA%20slike/Berze/Evropa/European%20SE%2010.jpg" alt="Cene mesovite na evropskim berzama]Na evropskim berzama su cene akcija bile mešovite, nakon jučerašnjeg snažnog skoka, jer ulagači oprezno čekaju poteze evropskih lidera za eliminisanje dužničke krize.

EURO STOXX 50 je pao za 0,53%, nemački DAX je u minusu 0,76%, francuski CAC je smanjen za 0,61 odsto, dok je britanski FTSE 100 povećao svoju >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << vrednost za 0,42%.

Danas je splasnulo dobro raspoloženje ulagača koje je juče podstaknuto koordiniranom akcijom šest najvećih centralnih banaka u svetu, koje su usmerene na ublažavanje dužničke krize.

Španija je prodala danas obveznice u vrednosti od 3,75 milijarde evra što je i bilo ciljano, a Francuska aukcija obveznica je takođe dobro prošla, pri čemu se prinos na 10-godišnje obveznice smanjio na najniži nivo u toku mesec dana.

Rudarski sektor je bio u plusu za 0,5% zahvaljujući snižavanju nivoa obaveznih rezervi za komercijalne zajmodavce u Kini. Rio Tinto je ojačao za 1,6 odsto a Fresnillo 3,3%.

Banke su bile dobitnice nakon što je plan vodećih svetskih centralnih banaka o jačanju likvidnosti olakšao uslove pozajmljivanja koji su pretili blokadom tržišta kredita i izazivanjem krize. Intesa Sanpaolo je ojačala 3,8 odsto, Unicredit 2,1%, a HSBC 1,4%.

‹ previous

\n\nwww.admiralmarkets.rs

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.