CMG: Kineska spoljna trgovina postaje uravnoteženija i otvorenija

Izvor: Beta, 14.Apr.2021, 12:24

CMG: Kineska spoljna trgovina postaje uravnoteženija i otvorenija

Izvoz robe iz Kine u prvom kvartalu ove godine povećan je 38,7 odsto, a rast uvoza bio je 19,3 odsto, pokazuju zvanični podaci.Ti podaci, kako je je ocenila Kineska medijska grupa, potvrdjuju da je za kinesku privredu dobro počela 2021. godina i da nije teško razumeti zašto kineska spoljna trgovina ima "stabilan obim i unapredjen kvalitet".Ukazano je da je poboljšanje svetske tražnje, većim obuhvatom vakcinacije protiv korona virusa, snažno pokrenulo brzi rast kineskog izvoza, dok je oporavak kineske proizvodnje doprineo oporavku uvoza."Još važnije, Kina je efikasno koordinirala prevenciju i kontrolu epidemije i ekonomski razvoj, pružajući snažnu podršku održivom i stabilnom poslovanju spoljne trgovine", navela je Kineska medijska grupa.Dodaje se da regionalna raspodela kineske trgovine postaje uravnoteženija. Kako je objašnjeno, u proteklih nekoliko decenija u spoljnoj trgovini su prednjačile istočne priobalne oblasti, a prema podacima u prvom kvartalu ove godine, spoljnotrgovinska razmene u centralnim i zapadnim regionima povećana je za 45,1 odsto, čineći 17,8 odsto uvoza i izvoza zemlje. To pokazuje da će dalja optimizacija regionalnog rasporeda spoljne trgovine Kine pomoći celokupnoj ekonomiji da postigne razvoj visokog kvaliteta na uravnoteženiji način.Istaknuto je i da je viši nivo otvorenosti kineskog tržišta doneo kvalitetniji rast spoljne trgovine.Poslednjih godina Kina je ubrzala stvaranje brojnih platformi za otvaranje ...
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

CMG: Kineska spoljna trgovina postaje uravnoteženija i otvorenija

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Apr.2021

Izvoz robe iz Kine u prvom kvartalu ove godine povećan je 38,7 odsto, a rast uvoza bio je 19,3 odsto, pokazuju zvanični podaci.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.