CG: Realni sektor se oporavlja

Izvor: B92, 08.Jun.2011, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG: Realni sektor se oporavlja

Podgorica -- Centralna banka Crne Gore (CBCG) ocenila je da se realni sektor crnogorske ekonomije oporavlja.

Na sednici Saveta CBCG, kako je saopšteno, konstatovano je da je u aprilu zaustavljen rast cena, kao i da se smanjuje deficit tekućeg računa platnog bilansa.

Takođe je došlo do rasta depozita kod banaka, a krediti su stagnirali.

Savet CBCG je odlučio da se likvidacioni postupak nad bankom Ekos prevede u stečajni postupak, pošto je utvrđeno da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su obaveze banke veće od njene imovine.

Savet je odlučio da o sporom rešavanjju sudskih postupaka u vezi te banke upozna Vrhovni sud Crne Gore, kao i da preko crnogorskog Ministarstva pravde uputi pismo Vrhovnom sudu Srbije, imajući u vidu da su za veliki broj navedenih postupaka nadležni sudovi u Srbiji.

Na sednici Saveta CBCG odlučeno je i da se 11. april ustanovi kao Dan CB Crne Gore. Tog dana, 1906. godine, kralj Nikola je doneo ukaz o kovanju sitnog novca u Crnoj Gori.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.