Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Okt.2018, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši radnici Zastava kamiona traže da se u stečaju prvo izmire njihove zarade

Bivši radnici fabrike Zastava kamioni zahtevaju da im se u stečajnom postupku tog preduzeća prvenstveno izmire neisplaćene zarade i doprinosi, rečeno je na današnjem protestu ispred zgrade Gradske uprave u Kragujevcu.

"Pravni zastupnici će prijaviti naša potraživanja za zarade i doprinose Privrednom sudu, kako bi postala deo konačnog rešenja o deobi imovine Zastava kamiona", rekao je član Organizacionog odbora bivših radnika u protestu Milić Mićić.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je naveo da radnici upozoravaju na moguće zloupotrebe tokom sprovođenja stečajnog postupka Zastava kamiona koji je otvoren 19. septembra ove godine.

Milojko Popović je podsetio da se bivšim radnicima koji su fabriku napustili uz socijalni program duguju zarade u proseku od 150.000 do milion dinara, jubilarne nagrade i doprinosi od 2010. do 2018. godine.

Popović je rekao da radnici očekuju od gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića i lokalne vlasti da ih "poveže" sa Vladom, pa i predsednikom države, kako bi predstavili svoje rešenje za problem neizmirenih dugovanja.

On je rekao da radnici nude rešenje da se taj problem reši mimo stečaja, pošto stečajni postupak može da traje i 10 godina.

"Dva, tri puta smo tražili da nas primi gradonačelnik ali nam je rečeno da on ne prima građane, a danas je, kako nam je preneto, na nekom terenu, van kancelarije. Mi ćemo nastaviti da tražimo prijem kod gradonačelnika", rekao je Popović.

On je najavio da će protesti biti svakodnevno ispred zgrade Gradske uprave.

Protesti bivših radnika Zastava kamiona održavaju se tri meseca, a od prošlog utorka radnici se umesto na Trgu "Kod krsta" u pešačkoj zoni okupljaju svakodnevno ispred zgrade Gradske uprave.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Radnici Zastave traže plate: Moguće zloupotrebe

Izvor: B92, 01.Okt.2018

Kragujevac -- Bivši radnici fabrike Zastava kamioni zahtevaju da im se u stečajnom postupku tog preduzeća prvenstveno izmire neisplaćene zarade i doprinosi...To je rečeno je na protestu ispred zgrade Gradske uprave u Kragujevcu..."Pravni zastupnici će prijaviti naša potraživanja za zarade i doprinose...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.