Izvor: B92, 25.Apr.2010, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradski aerodrom uvećao profit

Beograd -- Aerodrom "Nikola Tesla" imao u prošloj godini neto profit od 1,7 milijardi dinara (oko 17 miliona evra), što je za 27 odsto više nego u 2008.

Generalni direktor beogradskog aerodroma Velimir Radosavljević je kazao da su odlični finansijski rezultati i pored snižavanja cena usluga Aerodroma, ostvareni zahvaljujući uštedama u troškovima poslovanja tog javnog preduzeća.

Radosavljević je naveo da je ukupan prihod beogradskog aerodroma u 2009. godini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povećan za dva odsto, na pet milijardi dinara, dok su rashodi smanjeni oko osam odsto i iznosili 3,2 milijarde dinara.

Dobit u prva tri meseca 2010. godine je na nivuo dobiti u istom periodu 2009. Kada je iznosila 466 miliona dinara, naveo je generani direktor beogradskog aerodroma.

Radosavljević je kazao da je planom poslovanja Aerodroma za ovu godinu predviđeno, izme]u ostalog, ulaganje u proširenje čekaonica, razdvajanje tokova putnika u dolasku i odlasku, izgradnju poslovnogobjekta Aerodroma i sanaciju glavne rulne staze.

Kako je istakao, glavni infrastrukturni projekat, koji će Aerodrom započeti u 2010. godini, je građevinsko proširenje tranzitne zone, koja se nalazi posle pasoške kontrole.

To će obogatiti ponudu beogradskog aeordroma po broju ugostiteljskih objekata, bescarinskih prodavnica I mnogih drugih sadržaja, naveo je Radosavljević. Završnu faza tog projekta činice nabavka novih aviomostova na platformi A aerodroma.

Generalni direktor Aerodroma "Nikola Tesla" naglasio je da će svi projekti biti finansirani iz sredstava tog javnog preduzeća, bez kredita.

Radosavljević je naveo i da je bezbednost i sigurnost na beogradskom aerodromu u potpunosti usklađena sa najvišim svetskim i evropskim standardima.

"Lokacija aerodroma, saznanje o tehničkoj opremljenosti i poverenje koje aviokompanije imaju doveli su da smo u proteklom period imali zaista neuobičajeno veliki broj vanrednih i prinudnih sletanja upravo na beogradski aeorodrom", rekao je Radosavljević, kao i da su sva takva sletanja obavljena bez problema.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.