Bečka preduzeća osećaju posledice krize

Izvor: S media, 09.Avg.2009, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bečka preduzeća osećaju posledice krize

Polovina bečkih preduzeća oseća posledice globalne ekonomske krize, rezultat je najnovije studije Instituta za ekonomska istraživanja Wifo.

Prema toj analizi tokom prvih šest meseci ove godine 46 odsto preduzeća u austrijskoj prestonici oseća konkretne posledice teškog stanja privrede.

Pored toga, 41 odsto kompanija je istaklo, u anketi koju su obradili eksperti Wifo, da očekuje, u bliskoj budućnosti, štetne posledice globanih ekonomskih potresa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
Pogodjena preduzeća računaju na pomoć svoje države i veća javna ulaganja, prvenstveno u infrastrukturne projekte, kao i u programe prekvalifikacija za ljude koji ostanu bez posla.

Studija "Wifo", čije rezultate su prenela vodeća austrijska glasila, pokazuje da posledice krize više ne oseća samo industrija orijentisana na izvoz, već i sektor usluga koji je dominanta delatnost u Beču.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.