Povećan promet na Produktnoj berzi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2012, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećan promet na Produktnoj berzi

NOVI SAD -

Na Produktnoj berzi u Novom Sadu ove sedmice prodate su 1.852 tone robe ukupne vrednosti 65.314.880 dinara, što je sedam puta više od rekordno niskog prometa prošle nedelje, navedeno je u današnjem izveštaju Berze.

Karakteristično je da prethodnih pet radnih dana nije bilo trgovanja kukuruzom, što je prava retkost na našem tržištu, ali se ne može smatrati iznenađenjem, ukazali su stručnjaci Produktne berze i precizirali da kukuruza nema dovoljno na tržištu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Ono što je ovu robu izdvajalo od ostalih prethodnih godina, jeste da je to bila roba sa najvećim izvoznim potencijalom i velikim tržišnim viškom. Sada se suočavamo sa činjenicom da ćemo kukuruza imati tek dovoljno, a možda čak ni dovoljno da zatvorimo domaće bilansne potrebe, objašnjeno je u izveštaju Berze.

Pšenica je preuzela primat u trgovanju. Ove nedelje je prodato 1.552 tone, po ceni od 28,73 do 29,05 dinara po kilogramu sa uračunatim porezom na dodatu vrednost, što predstavlja nedeljni pad od 1,84 odsto.

Ugovorena je prodaja 275 tona soje po ceni od 66,96 dinara i to je za 1,64 odsto veća cena nego prošle nedelje.

Trgovano je još i sojinom sačmom u količini od 25 tona, po ceni od 75 dinara po kilogramu, što je za 2,34 odsto niža cena nego nedelju dana ranije.

Indeks Produktne berze PRODEX je ove nedelje bio u blagom padu od 0,57 indeksnih poena i zaključen je na 256,78 poena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na Produktnoj berzi se više trguje ali samo sa tri vrste roba

Izvor: B&F Online, 23.Nov.2012

Količinski obim prometa u protekloj nedelji preko „Produktne berze“ iznosio je 1.852 tona robe. To je sedam puta više u odnosu na promet iz prethodne nedelje. Međutim, broj zaključenih ugovora, kao i činjenica da se trgovalo samo sa tri vrste robe i dalje nedvosmisleno ukazuje da je tržište...

Nastavak na B&F Online...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.