Austrija zabranjuje slijetanje aviona iz 18 zemalja, na listi i BiH

Izvor: Capital.ba, 14.Jul.2020, 13:29

Austrija zabranjuje slijetanje aviona iz 18 zemalja, na listi i BiH

BEČ – U cilju suzbijanja pandemije virusa korona Austrija je proširila spisak zemalja za koje važi zabrana slijetanja na austrijske aerodrome na sve zemlje Zapadnog Balkana. Novom uredbom Ministarstva zdravlja lista je proširena sa osam na 18 zemalja. Od četvrtka na austrijske aerodrome neće više moći da slijeću avioni iz svih zemalja Zapadnog Balkana, Bugarske, Rumunije, Moldavije, Egipta. Ranije je već važila zabrana >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << za letove iz Bjelorusije, Kine, Velike Britanije, Irana, Portugala, Rusije, Švedske i Ukrajine. Do kraja jula biće ukinuti letovi iz i ka Beogradu, Bukureštu, Kairu, Podgorici, Sarajevu, Sibiju, Skoplju, Sofiji, Tirani i i Varni. Prema uredbi postoje izuzeci, ali u to spadaju samo “letovi u interesu Austrije”, kao i slijetanje teretnih aviona, aviona koji prebacuju bolesne, ili vraćaju austrijske državljane, odnosno prevoze medicinsko, njegovateljsko osoblje, te i radnike za pomoć u poljoprivredi. Tanjug Чланак Austrija zabranjuje slijetanje aviona iz 18 zemalja, na listi i BiH се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Austrija zabranila letove iz zemalja Zapadnog Balkana

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Jul.2020

Austrija proširuje listu zemalja iz kojih avionima neće biti dozvoljeno sletanje u ovu zemlju. Zabrana se odnosi na letove iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Srbije, Bugarske, Rumunije, Moldavije i Egipta, javlja Associated Press. Ministarstvo zdravstva Austrije...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.