Izvor: B92, 23.Feb.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasada SAD-a zadovoljna

Beograd -- Ambasada SAD u Beogradu pozdravila je partnerstvo između aerodroma "Beograd" i američke kompanije "Din korp internešenel".

U saopštenju se navodi da nedavno sklopljeno partnerstvo, u cilju razvoja novog kargo i logističkog centra na međunarodnom aerodromu "Beograd", prestavlja inicijalnu investiciju kompanije "Din korp" od preko 60 miliona dolara, koja će omogućiti otvaranje 2.000 radnih mesta.

Ambasada SAD pozdravlja rad menadžmenta aerodroma "Beograd" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i druge institucije u Srbiji koje su bile uključene u tendersku proceduru i ocenjuje taj rad kao profesionalan, transparentan i poslovan. U saopštenju se dodaje da je "Din korp" vodeća kompanija za pružanje profesionalnih usluga i upravljanje projektima sa međunarodnim iskustvom u oblastima avijacije, logistike i bezbednosti. U fiskalnoj 2004. godini kompanija je ostvarila prihod od 1,9 milijardi dolara, a ima više od 14.500 zaposlenih u 40 zemalja širom sveta.

Ambasada SAD navodi da će nastaviti da "podržava američke kompanije koje investiraju u Srbiji i Crnoj Gori kako bi se ojačale i poboljsale ekonomske veze dve zemlje". "SAD će nastaviti da budu privržen partner u ekonomskom razvoju, rastu i investicijama u SCG, što je do sada rezultiralo da SAD predstavljaju najvećeg pojedinačnog investitora u SCG sa investicijama koje premasuju milijardu dolara", piše u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.