Izvor: B92, 30.Okt.2011, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alfa plam na 54. mestu u Srbiji

Vranje -- Na upravo objavljenoj listi "100 najuspešnijih preduzeća u Srbiji", vranjski proizvođač grejnih tela "Alfa plam" plasirao se na 54. mesto.

Vodeća vranjska kompanija "Alfa plam" ovo mesto je izborila sa neto profitom od 457 miliona dinara u 2010.

Na ovoj listi Ministarstva finansija Vranjanci su iza „Metalca" iz Gornjeg Milanovca i „Gebija" iz Čantavira, a ispred „Radun inženjeringa" iz Bačke Palanke i „Vino župe" iz Aleksandrovca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Velin Ilić, generalni direktor „Alfa plama" kazao je da da u prvih šest meseci ove godine preduzeće nastavlja sa visokim poslovnim rezultatima.

„U prvoj polovini 2011. zabeležili smo rast prihoda za 20 odsto, izvoz smo povećali za 40 procenata, a iz sopstvenih sredstava u razvoj smo investirali milion evra", kazao je direktor Ilić.

Oko 850 zaposlenih u kompaniji „Alfa plam" ove godine će proizvesti preko 160 komada štednjaka, peći i kamina na čvrsto gorivo, peći na gas i štednjaka, peći i kamina za etažno grejanje.

Po obimu proizvodnje, plasmanu i kvalitetu proizvoda, ova kompanija je vodeći proizvođač grejnih tela u Srbiji i Jugoistočnoj Evropi.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.