AKTUELNO: U Srbiji 416 novoobolelih, preminule 2 osobe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2020, 06:39

AKTUELNO: U Srbiji 416 novoobolelih, preminule 2 osobe

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 416 novih slučajeva korona virusa sto je manje nego dan ranije.

Preminule su dve osobe, čime je ukupan broj preminulih porastao na 783.

Testirano je 6.715 osoba, ukupno 1.263.246 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Trenutno na respiratorima je 24 osoba.

Od početka pandemije u Srbiji je od korona virusa obolelo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ukupno 37.536 osoba.

15.18 - Epidemiološka situacija u Sremskoj Mitrovici povoljna, ali nesigurna, pozitivno 10 osoba

Tokom posete Zavodu za javno zdravlje Sremska Mitrovica gradonačelnica ovog grada je upoznata sa svim aktivnostima koje se tu sprovode u borbi protiv korona virusa, koje je ona ocenila da se za sada sprovode blagovremeno i uspešno. Gradonačelnica je istakla da je epidemiološka situacija u gradu, povoljna ali nesigurna. Trenutno je 10 lica pozitivno u gradu na Savi.

13.32 - U Boru proglašena vanredna situacija

Na teritoriji grada Bora danas je proglašena vanredna situacija, potvrđeno je Tanjugu u Gradskom štabu za vanredne situacije.

10.41 - Krizni štab: Nismo pooštravali mere, postojeće moraju da se sprovode rigorozno i dosledno

Imunolog dr Srđa Janković rekao je nakon sednice Kriznog štaba da se ne uvode nove mere, već da postojeće moraju da se sprovode rigorozno i dosledno.

10.30 - U Jablaničkom okrugu u poslednja 24 sata troje novozaraženih

Na teritoriji Jablaničkog okruga u poslednja 24 sata registrovana su tri nova slučaja zaraze virusom korona. U Zavodu za javno zdravlje Leskovac navode da su iz laboratorije "Vatreno oko" i sa Instituta za javno zdravlje u Nišu u poslednja 24 sata stigla42 rezultata, od čega za grad Leskovac 29.

10.28 - Valjevo: Od 8. oktobra do danas 110 novozaraženih

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, u tom gradu registrovano je još 16 pozitivnih na virus korona, a kada su u pitanju druge opštine Kolubarskog okruga u Ubu je registrovan jedan, a u Lajkovcu četiri novozaražena.

9.50 - U užičkoj bolnici jedan pacijent na respiratoru

U užičkoj bolnici hospitalizovano je troje pacijenata pozitivnih i suspektnih na kovid-19, dvoje je na intezivnoj nezi, od kojih je jedan pacijent na respiratoru, saopštila je PR Zdravstvenog centra Užice Danijela Vasiljević.

09.37 - Od danas privremena bolnica u Novopazarskoj banji

Na Infektivnoj klinici u Novom Pazaru trenutno je sedam pacijenata koji boluju od kovid 19, kaže državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek i dodaje da se povećava broj pacijenata u kovid ambulantama.

8.37 - Vranje: Hospitalizovano 31,14 pozitivno,za 24 sata 38 prvih pregleda

U Zdravstvenom centru Vranje u kovid bolnici hospitalizovan je 31 pacijent, od kojih je kod 14 laboratorijski potvrđen virus korona, a u kovid ambulanti ATD u toku jučerašnjeg dana obavljeno je 38 prvih pregleda, od kojih je 10 na kiseoniku.

08.35 - Od početka epidemije u Tiršovoj na respiratoru bilo šestoro dece

U Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj od početka epidemije virusa korona na respiratoru je bilo šestoro dece, svi su se oporavili i otišli kućama, kaže direktor te zdravstvene ustanove Siniša Dučić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krizni štab saopštio da imamo najveći broj zaraženih od početka neskrivanja podataka

Izvor: Njuz.net, 22.Okt.2020

BEOGRAD, 21. oktobar 2020, (Njuz) – Krizni štab apelovao je danas na građane da poštuju sve mere, jer je proteklog dana zabeležen najveći broj zaraženih od kovida 19, još od kada su počeli da ne kriju podatke od javnosti.. Kako saznaje Njuz, na hitnoj sednici Kriznog štaba saopšteno je da...

Nastavak na Njuz.net...

Gojaznost dovodi u pitanje delotvornost potencijalne vakcine

Izvor: eKlinika.rs, 22.Okt.2020

Efikasnost vakcine takođe upitna kod gojaznih ljudi Foto: Shutterstock.. Još od početka izbijanja epidemije bilo je jasno da gojaznost povećava rizik za nastanak komplikacija izazvanih koronavirusom. Kada je epidemiolog Lin Ksu sa Univerziteta Sun Jat-Sen u Guangdžou u Kini analizirala podatke...

Nastavak na eKlinika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.