VOICE: Uprkos primedbama gradjana, prihvaćena ekološka studija za regionalnu novosadsku deponiju

Izvor: Beta, 13.Okt.2022, 19:00

VOICE: Uprkos primedbama gradjana, prihvaćena ekološka studija za regionalnu novosadsku deponiju

 Pokrajinski sekreterijat za urbanizam i zaštitu životne sredine doneo je rešenje kojim se daje saglasnost na studiju o proceni uticaja na životnu sredinu za projekat izgradnje Regionalne sanitarne deponije kojom bi bilo pokriveno osam opština u Vojvodini, uprkos brojnim primedbama gradjana, saopštio je danas novosadski portal VOICE.Kako je navedeno u rešenju, studija procene uticaja izradjena je u potpunosti prema normama koje su propisanje Zakonom o proceni uticaja na životnu sredinu i ona ukazuje da projekat izgradnje regionalne sanitarne deponije i pratećh objekata ni na koji način ne ugrožava životnu sredinu.VOICE je podsetio da je ranije pisao o problemima koje bi donela izgradnja regionalne sanitarne deponije i njenom potencijalnom negativnom uticaju na prirodna staništa i naseljena mesta."Medjutim, odgovorne institucije su ipak usvojile studiju kojom se tvrdi da ovaj projekat nema negativan uticaj na životnu sredinu", naveo je portal.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uprkos primedbama građana: Prihvaćena ekološka studija za regionalnu deponiju u Novom Sadu

Izvor: Radio 021, 14.Okt.2022, 08:39

Pokrajinski sekretarijat za zaštitu životne sredine doneo je rešenje kojim se daje saglasnost na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu za projekat izgradnje Regionalne sanitarne deponije.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.