Izvor: Beta, 29.Jul.2020, 10:28

U svetu ubijeno 212 aktivista za zaštitu životne sredinen 2019. godine

U svetu je  ubijeno 212 aktivista za zaštitu životne sredine 2019. godine, saopštila je danas organizacija "Global vitnes" (Global Witness).Najveći broj žrtava registrovan je u samo dve zemlje.U Kolumbiji u Južnoj Americi bile su 64 žrtve, dok je na Filipinima, u Aziji, ubijeno 43 aktivista."Global vitnes" navodi da je je zabeležen najcrnji bilans otkako se vodi evidencija, od 2012. godine, i da su stradali oni koji staju u odbranu životne sredine u vreme kada je posebno potrebno da se zaštiti planeta od razarajućih industrija.Žrtve su aktivisti koji se protive radu ilegalnih rudnika, uništavanju šuma ili projektima industrijske poljoprivrede.Sedište nevladine organizacije "Global vitnes" je u Londonu. 

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

U svetu ubijeno 212 aktivista za zaštitu životne sredine 2019. godine

Izvor: Danas, 29.Jul.2020

U svetu je ubijeno 212 aktivista za zaštitu životne sredine 2019. godine, saopštila je danas organizacija "Global vitnes" (Global Witness).

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.