Sutra 34. Novosadska kritična masa

Izvor: Ekologija.rs, 30.Jan.2015, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra 34. Novosadska kritična masa

Novosadska Kritična masa (Novi Sad Critical Mass) je mesečni događaj kojim se promoviše vožnja biciklom kao zabavan i zdrav način prevoza. Vožnja “CRITICAL MASS” se događa u preko 300 gradova širom planete i koliko je lokalni toliko je i globalni događaj, kaže se u pozivu.

U Novom Sadu Kritična masa je prvi put održana u aprilu 2012. godine, poslednjeg petka u pet u Limanskom parku. Skup je brojao između 150 i 200 prisutnih koji su se provozali ulicama grada izazivajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Ekologija.rs << upitne poglede vozača i prolaznika. Trenutni rekord posećenosti je zabeležen na 30. Kritičnoj masi (avgust 2014. godine) sa oko 752 učesnika vožnje, bez starosnih i drugih ograničenja. Zabeleženo je da je do sada najmlađi učesnik imao svega 11 meseci.

U toku vožnji mogu se razmenjivati vicevi, slušati muzika, neobavezno ćaskati sa drugim ljudima i slično. Kritična masa nije nekakva konkretna organizacija, u pitanju je pokret koji podržavaju svi učesnici na različite načine. Upravo iz tog razloga, svaki put je masovnija, kaže se u najavi.

Izvor: RTV

Nastavak na Ekologija.rs...






Povezane vesti

46. Beogradska kritična masa: Svetla su zakon!

Izvor: DANuBeogradu.rs, 30.Jan.2015

U subotu, 31. januara od 16.30, biće organizovana 46. Beogradska kritična masa pod sloganom „Svetla su zakon“. Biciklisti se tradicionalno okupljaju na Trgu Republike, a vožnja će početi u 17.00. Vožnja će biti posvećena svetlima na biciklama, kao i trenutnoj .. Više.. The post 46. Beogradska...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Ekologija.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Ekologija.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.