Izvor: Danas, 30.Jan.2015, 00:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Novosadska kritična masa“ startuje danas

Januarska „Novosadska kritična masa“ biće održana danas i nosiće slogan „Podelimo puteve“. Okupljanje biciklista i biciklistkinja je u Limanskom parku, a početak je zakazan za 17 časova.

Novosadska Kritična masa (Novi Sad Critical Mass) je mesečni događaj kojim se promoviše vožnja biciklom kao zabavan i zdrav način prevoza.

Vožnja „CRITICAL MASS“ se događa u preko 300 gradova širom planete i koliko je lokalni toliko je i globalni događaj, stoji >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << u pozivu organizatora.


U Novom Sadu Kritična masa je prvi put održana u aprilu 2012. godine, poslednjeg petka u 17 časova u Limanskom parku. Skup je brojao između 150 i 200 prisutnih koji su se provozali ulicama grada izazivajući upitne poglede vozača i prolaznika. Trenutni rekord posećenosti je zabeležen na 30. Kritičnoj masi, održanoj u avgustu 2014. godine, kada je oko 750 učesnika, bez starosnih i drugih ograničenja, vozilo bicikle ulicama Novog Sada. Zabeleženo je da je do sada najmlađi učesnik imao svega 11 meseci.

Kako se navodi u najavi ovog događaja, odlike novosadske Kritične mase su pre svega opuštenost, bezbednost, druželjubivost, jer je kritična masa društveni događaj koji povezuje ljude.

- U toku vožnji mogu se razmenjivati vicevi, slušati muzika, neobavezno ćaskati sa drugim ljudima i slično. Kritična masa nije nekakva konkretna organizacija, u pitanju je pokret koji podržavaju svi učesnici na različite načine. Upravo iz tog razloga, svaki put je masovnija - navode organizatori.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Sutra 34. Novosadska kritična masa

Izvor: Ekologija.rs, 30.Jan.2015

Novosadska Kritična masa (Novi Sad Critical Mass) je mesečni događaj kojim se promoviše vožnja biciklom kao zabavan i zdrav način prevoza. Vožnja “CRITICAL MASS” se događa u preko 300 gradova širom planete i koliko je lokalni toliko je i globalni događaj, kaže se u pozivu...U Novom Sadu...

Nastavak na Ekologija.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.