Sokobanja prva u Srbiji ima sistem za selekciju i odlaganje ambalažnog otpada

Izvor: Beta, 01.Jun.2018, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sokobanja prva u Srbiji ima sistem za selekciju i odlaganje ambalažnog otpada

Opština Sokobanja je danas saopštila da prva u Srbiji ima "kompletan sistem za primarnu selekciju i odlaganje ambalažnog otpada".U okviru projekta "Vašu ambalažu u reciklažu" postavljeno je 350 kontejnera različitih boja - za "PET ambalažu", papir i staklo, i 4.000 kanti za ambalažni otpad svakog od domaćinstava Sokobanje.Predsednik Opštine Isidor Krstić je podsetio da treba mnogo raditi da bi se opravdala titule "prve ekološke opštine" kakvom se Sokobanja proglasila 1992. godine. To što je Sokobanja "najstarija srpska banja, po mnogima najlepša, gde je razvoj zdravstvenog turizma zasnovan na prirodnim faktorima, obavezuje nas na efikasnu zaštitu i očuvanje prirodnih resursa", rekao je Krstić.Nabavku kontejnera za odlaganje otpada pomogla je firma "Sekopak" čija je direktorka Violeta Belanović Kokir kazala da u saradnji s lokalnim vlastima i komunalnim preduzećima želi da sistemima za prikupljanje ambalažnog otpada pokrije celu Srbiju.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Sokobanja prvi grad u Srbiji sa kompetnim sistemom za primarnu selekciju otpada

Izvor: JUGpress.com, 02.Jun.2018, 09:32

SOKO BANJA..Zahvaljujući opštini Sokobanja, javno komunalnom preduzeću „Napredak“ i Sekopaku, Sokobanja je postala prvi grad u Srbiji koji ima kompletan sistem za primarnu selekciju i odlaganje ambalažnog otpada...U okviru projekta „Vašu ambalažu u reciklažu“ u samom gradu obezbeđeno...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.