Izvor: Beta, 09.Mar.2022, 15:05

Počela izgradnja postrojenje za prečišćavanje vode za piće u Kikindi

U Kikindi je počela izgradnji postrojenja za prečišćavanje vode za piće, a ukupna vrednost investicije je 10,2 miliona evra, od čega je šest miliona evra subvencionisani zajam nemačke razvojne banke КFV, a ostatak od 4,2 miliona evra je iz budžeta Srbije, saopštilo je danas Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.Završetak izgradnje postrojenja planiran je za kraj 2023. godine.Ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović je prilikom obilaska gradilišta rekao da biti rešen višedecenijski problem vodosnabdevanja gradjana Кikinde."Vlada Srbije je prepoznala značaj ulaganja u ovim oblastima i agnažovala značajna finansijska sredstva kojim su obuhvaćeni i projekti izgradnje komunalne infrastrukture finansirani iz bilateralne saradnje sa Nemačkom", kazao je Momirović.Dodao je da, iako je rešavanje kvaliteta vode za piće najvažniji investicini prioritet za Кikindu, u toku je i završna faza projektovanja za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.Momirović je sa gradonačelnikom Кikinde Nikolom Lukačem danas razgovarao o planiranoj izgradnji autoputa od Кikinde do Sombora, dužine 175 kilometara.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kikinda dobija postrojenje za prečišćavanje vode za piće (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Mar.2022

Prilikom obilaska početka radova na izgradnji postrojenja za prečišćavanje vode za piće u Kikindi, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović podvukao je da će od danas biti rešen  višedecenijski problem vodosnabdevanja građana Kikinde. ..- Vlada Republike Srbije...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Počela izgradnja postrojenja za prečišćavanje vode u Kikindi

Izvor: Radio 021, 09.Mar.2022

U Kikindi je počela izgradnja postrojenja za prečišćavanje vode, a ukupna vrednost investicije je 10,2 miliona evra.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.