Najmanje 55 slonova umrlo od gladi u Zimbabveu za dva meseca

Izvor: Beta, 21.Okt.2019, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje 55 slonova umrlo od gladi u Zimbabveu za dva meseca

Vlasti Zimbabvea saopštile su da je najmanje 55 slonova umrlo od gladi u prethodna dva meseca u najvećem nacionalnom parku u toj zemlji u vreme velike suše.Portparol Uprave za nacionalne parkove Zimbabvea Tinaše Faravo nazvao je situaciju u nacionalnom parku Hvange užasnom i naveo da su pogodjene i druge životinje kao što su lavovi.Tinaše je kazao da životinje izlaze iz nacionalnih parkova tražeći hranu i vodu u obližnjim zajednicama, gde uništavaju useve i ponekad ubijaju ljude.Prevelika koncentracija životinja u parku Hvange doprinosi uništavanju biljnog sveta. Faravo je rekao da taj park može da podnese 15.000 slonova, a da ih trenutno ima 53.000.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najmanje 55 slonova umrlo od gladi u Zimbabveu za dva meseca

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Okt.2019

Vlasti Zimbabvea saopštile su da je najmanje 55 slonova umrlo od gladi u prethodna dva meseca u najvećem nacionalnom parku u toj zemlji u vreme velike suše...Portparol Uprave za nacionalne parkove Zimbabvea Tinaše Faravo nazvao je situaciju u nacionalnom parku Hvange užasnom i naveo da su pogođene...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

U Zimbabveu od gladi uginulo 55 slonova u dva mjeseca

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Okt.2019

Najmanje 55 slonova uginulo je od gladi u najvećem nacionalnom parku u Zimbabveu, dok je teška suša prinudila životinje da ulaze u obližnje zajednice u potrazi za hranom i vodom, saopštile su vlasti u ponedjeljak.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Najmanje 55 slonova uginulo zbog suše u Zimbabveu

Izvor: Danas, 22.Okt.2019, 08:07

Getty ImagesNeki slonovi su pronađeni u blizini lonaca s vodom Najmanje 55 slonova umrlo je od gladi u Nacionalnom parku Hvange u Zimbabveu u poslednja dva meseca zbog suše. „Situacija je teška“, rekao je Tinaše Faravo, portparol Zimparksa, organizacije koja rukovodi brojnim parkovima u Zimbabveu....

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.