NS: Razgovori s Rio Tintom bili bi korak unazad, trajno zabraniti iskopavanja litijuma u Srbiji

Izvor: Beta, 25.Nov.2022, 16:23

NS: Razgovori s Rio Tintom bili bi korak unazad, trajno zabraniti iskopavanja litijuma u Srbiji

Poslanica Narodne stranke (NS) Ivana Parlić izjavila je danas da je neophodno doneti trajnu zabranu iskopavanja litijuma i bora u Srbiji i da "nema više šta da se razgovara" sa kompanijom Rio Tinto, "jer bi svi dalji razgovori bili korak unazad".Narodna stranka je prenela da je Parlić na sednici Odbora Skupštine Srbije za zaštitu životne sredine u Loznici rekla da "šteta još nije nastala, ali smo na korak od nepovratne katastrofe i potpunog poraza Srbije".Ona smatra da bi "zabranu trebalo da podrže svi gradjani, bez obzira da li su glasali za vlast ili opoziciju, jer bi otvaranje rudnika značilo propast životne sredine"."Zemlja u Srbiji pripada narodu, a ne najvećem lobisti Rio Tinta Aleksandru Vučiću, ni Dubravki Djedović, niti Ani Brnabić. Meštani sela oko Loznice kažu da se kupaju u reci Jadar i oni hoće da se u toj kupaju i njihovi potomci. Priroda mora da ostane očuvana i posle nas", kazala je Parlić.Po njenim rečima Rio Tinto je "potkupio Vladu Srbije, novinare, profesore i čitave fakultete"."Profit kompanije Rio Tinto nije interes ni naroda niti Srbije. Zato nećemo raspravljati sa njima i ne moramo da im se pravdamo zašto nećemo rudnik litijuma. Državni organi donose zakone i akte u korist interesa privatnih ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NS: Razgovori s Rio Tintom bili bi korak unazad, trajno zabraniti iskopavanja litijuma u Srbiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Nov.2022

Poslanica Narodne stranke (NS) Ivana Parlić izjavila je danas da je neophodno doneti trajnu zabranu iskopavanja litijuma i bora u Srbiji i da "nema više šta da se razgovara" sa kompanijom Rio Tinto, "jer bi svi dalji razgovori bili korak unazad".

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.