Manja vulkanska erupcija u Indoneziji

Izvor: Beta, 01.Jun.2018, 08:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manja vulkanska erupcija u Indoneziji

 Indonežanski vulkan Merapi je danas izbacio stub pepela oko šest kilometara u visinu, a zvaničnici su naveli da je erupcija trajala dva minuta.Nacionalna agencija za katastrofe je saopštila da nivo upozorenja na taj vulkan, koji je prošlog meseca podignut sa najnižeg, ostaje nepromenjen i da zabranjena zona od tri kilometra oko kratera ostaje na snazi.Navedeno je da erupcija nije izazvala paniku i da je obližnji medjunarodni aerodrom i dalje otvoren.Vulkan se nalazi oko 30 kilometara od centra grada Jogjakarta, na gusto naseljenom ostrvu Java.U krugu od 10 kilometara oko vulkana živi oko 250.000 ljudi.U poslednjoj većoj erupciji Merapija 2010. život je izgubilo 347 ljudi.Indonezija se nalazi na takozvanom "vatrenom pojasu" Pacifika i podložna je zemljotresima i vulkanskim erupcijama. Vladini seizmolozi prate više od 120 aktivnih vulkana.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I vulkan u Indoneziji eruptira

Izvor: B92, 01.Jun.2018

Džakarta -- Indonežanski vulkan Merapi danas izbacio stub pepela oko šest kilometara u visinu, a zvaničnici su naveli da je erupcija trajala dva minuta...Nacionalna agencija za katastrofe je saopštila da nivo upozorenja na taj vulkan, koji je prošlog meseca podignut sa najnižeg, ostaje nepromenjen...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.