Kompanija: Spasavanje ugrožene šume je iluzija

Izvor: Beta, 21.Sep.2018, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kompanija: Spasavanje ugrožene šume je iluzija

Izvršni direktor nemačke energetske kompanije koja planira da poseče drevnu šumu da bi proširila rudnik lignita rekao je da je "iluzija" mišljenje da šuma može biti spašena i da bi obustavljanje projekta koštalo njegovu kompaniju i do pet milijardi evra.Kompanije RWE želi da počne sa sečom polovine šume Hambah na zapadu Nemačke, dok aktivisti za zaštitu životne sredine to pokušavaju da spreče.Vlasti su u sredu odložile izbacivanje aktivista iz šume pošto je jedan novinar izgubio život kada je pao sa mosta izmedju dve kuće na drveću.Izvršni direktor RWE Martin Šmic je kasno sinoć rekao da je "pretpostavka da šuma može biti spašena iluzija" i da je "duboko uznemiren jer je osoba umrla za tu iluziju, za simbol".On je rekao da bi obustava planova zahtevala velike radove na stabilizaciji.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Uhvatio se za grudi i pao sa mostića: Novinar došao da prati proteste, pa iznenada dobio INFARKT (VIDEO)

Izvor: Blic, 21.Sep.2018

Nemački novinar, koji je pratio proteste u Hambahu u sredu, iznenada je dobio srčani udar i preminuo. Pao je sa improvizovanog mosta između dve kućice, koje su izgradili aktivisti koji su organizovali demonstracije zbog najavljene seče šume.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.