Kako na najbolji način skuvati zeleni čaj?

Izvor: MySerbia.net, 01.Dec.2009, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako na najbolji način skuvati zeleni čaj?

Za Japance je zeleni čaj izvor energije koji usporava proces starenja. Listovi i cvet zelenog čaja beru se u martu, a od načina prerade zavisi da li će se dobiti, crni, zeleni, žuti ili crveni čaj. Koliko i način prerade veoma je važno da bi delotvornost čaja došla do izraza znati i kako na pravi način skuvati zeleni čaj. Postoji više tehnika kuvanja a portal MySerbia vam donosi neke od najboljih načina spremanja ovog napitka. Najbolje je da čaj spremate u listićima, a ne iz vrećice, a za jednu šoljicu zelenog čaja potrebna je manja količina nego za crni čaj. »»

Nastavak na MySerbia.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MySerbia.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MySerbia.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.