Gold gondola obeležila je Svetski dan čistih planina

Izvor: Beta, 26.Sep.2022, 16:39

Gold gondola obeležila je Svetski dan čistih planina

Zlatiborska "Gold Gondola" obeležila je danas Svetski dan čistih planina akcijom prikupljanja otpada na delu trase gondole koju su podržala javna preduzeća i ustanove sa Zlatibora i iz Čajetine, a pod sloganom "Udruženo za čistije planine", objavila je Opština Čajetina.Učesnici su na Torniku sakupljali otpad, na međustanici je rasklonjeno granje, a deca iz ekološke sekcije osnovne škole "Dimitrije Tucović" i Кarate kluba "Rujno" posadila su tuje, lukovice i ukrasno bilje."Sa željom da simbolično pokažemo koliko vodimo računa o prirodi i da okolina koju nudimo turistima bude čista, obeležili smo ovaj dan. Svi mi, koji smo učestvovali u ovoj akciji čišćenja, predstavili smo javnosti kakva nam je svest o zaštiti životne sredine", izjavila je direktorka JP Gold gondola Zlatibor Bojana Božanić.Ona je istakla da se okolina ne čuva samo danas, već se o tome svakodnevno vodi računa sa željom da se te navike prenesu i na posetioce Zlatibora, naročito od kada je počela primarna selekcija otpada u Opštini Čajetina.U akciji organizovanog čišćenja, pored dece, učestvovali su prijatelji i saradnici "Gold gondole" - TRК "Zlatibor", TO Zlatibor, КC Čajetina, EКO Agrar, КJP Zlatibor, JКP Vodovod Zlatibor, Biblioteka "Ljubiša R. Đenić" i Opština Čajetina.Podseća se da se Svetski dan čistih planina obeležava sa ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gold gondola obeležila je Svetski dan čistih planina

Izvor: Beta Video, 26.Sep.2022

ZLATIBOR - Pod sloganom “Udruženo za čistije planine”, zlatiborska „Gold Gondola” danas je obeležila Svetski dan čistih planina akcijom prikupljanja otpada na delu trase gondole koju su podržala javna preduzeća i ustanove sa Zlatibora i iz Čajetine. (pokrivalice)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.