... a Josipović za Paulin dvor

Izvor: Vesti-online.com, 04.Nov.2010, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

... a Josipović za Paulin dvor

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je danas da oni koji su ostali iza žrtava zločina u Paulin dvoru zaslužuju izvinjenje i istakao da će Hrvatska progoniti svaki zločin bez obzira na to ko ga je počinio.

Josipović je odajući poštu žrvama zločina u Paulin dvoru, kod Osijeka, zajedno sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem, koji se u poseti Hrvatskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << izvinio za zločine nad hrvatskim civilima, izrazio uverenje da će svi zločini biti kažnjeni i da će takva politika omogućiti pomirenje ljudi na ovim prostorima.

Tadić je rekao, odajući poštu ubijenima, da svi oni koji su devedesetih mislii da zlo koje se nanese drugom narodu otvara perspektivu svog naraoda i oni su duboko pogrešili.

Za ratni zločin u Paulin Dvoru optuženi su Nikola Ivanković i Enes Viteškić, koji su na suđenju pred Županijskim sudom u Osijeku negirali učešće u ubistvu 19 civila srpske nacionalnosti, krajem 1991. godine

Ivanković i Viteškić optuženi su da su 11. decembra 1991, kao pripadnici rezervne 130. brigade Hrvatske vojske, van dužnosti, sa više za sada nepoznatih osoba, naoružani vatrenim oružjem i ručnim bombama, u Paulin Dvoru ubili 19 civila srpske nacionalnosti iz osvete zbog poginulog saborca.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.