Završna svečanost Sistema školskih sportskih takmičenja „Sportiš

Izvor: Studio B, 23.Jun.2011, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završna svečanost Sistema školskih sportskih takmičenja „Sportiš"

Zahvalnice za 17 najbolje plasiranih škola u okviru Sistema školskih sportskih takmičenja „Sportiš" u školskoj 2010/11 godini sa područja svih 17 opština grada Beograda uručene su danas na završnoj svečanosti u Starom dvoru.

- Manifestacija predstavlja finale jedne od najvećih sportskih takmičenja u prestonici, koja svake godine okuplja više desetina hiljada učenika svih osnovnih i srednjih škola u Beogradu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << istakao je resorni sekretar Aca Kovačević.

On se, ovom prilikom, zahvalio svim učesnicima, školama, njihovim nastavnicima, roditeljima, kao i velikom broju sportskih saveza i organizacija koji su pomogli realizaciju ovog takmičenja.

Sistem se organizuje kroz školski, opštinski i gradski nivo takmičenja kroz koje je ove godine prošlo 11. 986 ekipa i čak 117. 787 takmičara, precizirao je za Beoinfo, pomoćnik resornog sekretara Nemanja Radović.

Prvoplasirane ekipe, prema njegovim rečima, nagrađene su medaljama, dok su najbolje ekipe u kategorijama peti i šesti, sedmi i osmi razredi, u muškoj i ženskoj konkurenciji, kao i najbolji u kategoriji srednjoškolaca, poneli prestižne pehare.

-Oni su se takmičili u skoro svim ekipnim sportovima, poput košarke, rukometa, fudbala, odbojke, ali i atletike i drugih sportova, za šta je grad izdvojio značajna sredstva, a sve u cilju afirmacije zdravog načina života kod školske dece - ukazao je Radović.

Prestižne zahvalnice, pored škola poneli su, takođe i brojni zaslužni sportski savezi, udruženja i organizacije, kao i Služba za informisanje grada Beograda.

Sistem školskih sportskih takmičenja „Sportiš" pokrenut je 2002/3 školske godine zaključcima gradonačelnika grada Beograda i pod pokrovetljstvom gradskog Sekretarijata za sport i omladinu i saradnjom sa gradskim Sekretarijatom za obrazovanje.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.