Vesić: Više donatora fondacije, više novca za decu

Izvor: Blic, 09.Nov.2017, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: Više donatora fondacije, više novca za decu

Gradski menadžer Goran Vesić i predsednica Fondacije za mlade talente grada Beograda Ana Zekavica sa saradnicima održali su danas u Starom dvoru sastanak sa donatorima fondacije.

Vesić je podsetio da je 30. oktobra raspisan novi konkurs za dodelu sredstava talentovanim učesnicima srednjih škola na teritoriji Beograda, te da su sredstva ove godine povećana i iznose 16,8 miliona dinara.

– Danas smo imali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sastanak sa donatorima Fondacije za mlade talente grada Beograda, koja  je osnovana 2015, i podsetiću da smo prošle godine prvi put dodelili stipendije za 69 dece koja su dobili podršku naše fonadacije. I ove godine smo, kao i prošle, prvo razgovarali sa donatorima, kojih je sada više. Ovog puta ih je 15, a prošle godine ih je bilo devet, pa tako imamo više sredstava i više dece se prijavljuje. To samo znači da kompanije prepoznaju potencijal ove fondacije, da nam veruju, da ostaju sa nama, da dolaze i nove kompanije i da su naprosto spremne da deo svog profita odvoje za stipendiranje mlade i talentovane dece – rekao je Vesić koji je zahvalio Zekavici koja rukovodi radom fondacije, Andrei Radulović, koja se bavi fondacijom, celom timu, kao i svim donatorima.

Prema njegovim rečima, konkurs će trajati do 20. novembra i očekuje se  veliki broj prijavljene dece.

– Možemo da kažemo da će ih biti više nego prošle godine i siguran sam da će najbolji dobiti podršku grada – istakao je Vesić.

On je podsetio da svi donatori učestvuju u radu fondacije i da je trošenje sredstava potpuno transparentno.

– Na taj način smo pokazali da smo postali kredibilna fondacija kojoj ljudi veruju i koja će svake godine biti sve uspešnija, a na radost sve većeg broja dece koju ćemo moći da podržimo  – rekao je Vesić.

Predsednica Fondacije za mlade talente grada Beograda Ana Zekavica rekla je da je ove godine odvojeno 16,8 miliona dinara za nabavku opreme. Od te sume za nabavku neophodne opreme koja omogućava dalje negovanje talenta biće izdvojeno 12 miliona dinara, za učestvovanja na priznatim takmičenjima u inostranstvu 2,4 miliona i za učestvovanja u različitim obrazovnim kampovima, na radionicama, edukacijama, seminarima i skupovima u inostranstvu 2,4 miliona dinara.

– Prošle godine smo imali 95 prijavljenih srednjoškolaca od kojih je 69 dobilo novčana sredstva, ove godine se nadamo da će ih biti više. Naša ciljna grupa su osnovci, srednjoškolci i studenti, a od prošle godine smo se opredelili da ostanemo pri srednjim školama, tako da svi srednjoškolci koji su zainteresovani i kojima su potrebna novčana sredstva za neku od ove tri kategorije mogu da se prijave. Osim talenta važan je i socijalno-ekonomski status porodice, zatim uspeh u školovanju, pripadnost nekoj osetljivoj grupi i izuzetnost - rekla je Zekavica.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.