U novoj TV reviji u petak, 30. oktobra, čitajte:

Izvor: Politika, 29.Okt.2015, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U novoj TV reviji u petak, 30. oktobra, čitajte:

IZ PROGRAMA

Panta Draškić – cena časti

U sklopu obeležavanja stogodišnjice Velikog rata, javni servis je u saradnji sa Ministarstvom kulture, snimio  film o životu i delu Pante Draškića, prvog ađutanta kralja Aleksandra Prvog. Stekao je čin zbog iskazane hrabrosti u balkanskim ratovima što ga je preporučilo za službu u dvoru, prema čemu je imao otpor. Ipak je prihvatio taj zadatak i nosio na rukama kralja Aleksandra prilikom povlačenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << iz Srbije kroz albanske močvare o čemu je pisao u memoarima koji su Vladimiru Đurđeviću poslužili kao osnov za scenario. Dodatnu snagu filma, daju i autentični dokumentarni materijali dobijeni od porodice Draškić. Premijera je u ponedeljak, 2. novembra na Prvom programu RTS-a u 21.55.

------------------------------------------------

SA NASLOVNE STRANE

Ništa nije teško kada u kući ima puno ljubavi

Ana Mitić, voditeljka Vesti na TV Prva kaže da se mnogi iznenade kada čuju da ima  osmočasovno radno vreme. Smatraju da se posao prezentera svodi samo na to da se lepo obuče , očešlja  i pročita  vesti. Istina je da tako nikada ne bih mogla da radim, ovako Ana Mitić.

Još su je na prvom poslu, u Nišu na TV5, gde je započela karijeru, naučili da ne treba da bude samo čitač vesti jer ako spiker nije informisan o onome o čemu se govori, gledaoci toprepoznaju..

I. Masniković

------------------------------------------------

REGION

Pelcer koji se dobro primio

Na ovogodišnji dvadeseti Internacionalni TV festival „Bar 2015” jedinu televizijsku smotru u jugoistočnoj Evropi programe  je stiglo preko sedamsto autora iz devedeset zemalja, koje je selektorski trio svrstao u pet kategorija: dokumentarni, ekološki, dečiji, igrani u kratkoj i celovečernjoj formi

Od osnivanja, 1995. godine, prošlo je kroz Bar više od hiljadu tv autora, kritičara i TV stvaralaca iz raznih oblasti, prikazano preko hiljadu trista programa, podeljene brojne zlatne, srebrne i bronzane masline. Ovaj festival je postao svetski priznat i prestižan…

D. Zupanc

------------------------------------------------

ZVEZDE TV SERIJA

Doktor Haus dvadesetog veka

Kada je Stiven Soderberg želeo da stvori seriju o doktorima u bolnici „Nikerboker” u Njujorku koji na početku prošlog veka pomeraju granice medicine u vreme kada je smrtnost bila ogromna, imao je na umu samo jednog glumca – Klajva Ovena. Nije pogrešio. Publika ga je odlično prihvatila, a pohvale stižu sa svih strana. Uloga briljantnog hirurga sa ozbiljnom zavisnošću od heroina bila je poseban izazov za Ovena..

L. Kovačević
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.