U Starom dvoru dodeljene nagrade mladim recitatorima

Izvor: Studio B, 08.Jun.2015, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Starom dvoru dodeljene nagrade mladim recitatorima

Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović prisustvovao je dodeli nagrada 55. Gradskog takmičenja recitatora, koje se održalo u Starom dvoru u organizaciji udruženja „Prijatelji dece Beograda"

Na svečanosti je prisustvovao i zamenik gradskog sekretara za sport i omladinu Dragoslav Kočović, čiji je sekretarijat pokrovitelj ove manifestacije, u okviru koje su dodeljene i nagrade učesnicima 15. Festivala kratkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << dramskih formi „Memorijal Dragoslav Simić" i 30. Festivala igara dece i mladih Beograda.

Mladenović je podsetio da je više od 2.600 dece iz osnovnih i srednjih škola učestvovalo na ova tri konkusa.

-Ovo je sjajna stvar koju grad Beograd preko resornih sekretarijatima pomaže deci da se kroz ove sekcije druže i razvijaju talente koje poseduju, kao i da ih unapredjuju - istakao je Mladenović i najavio podržku grada i u narednom periodu.

On se zahvalio organizatorima „Prijatelji dece Beograda" što u ovo teško vreme uspevaju da okupe ovoliko veliki broj dece i uz godinu u godinu unapređuju program. On se posebno zahvalio prosvetnim radnicima koji su radili sa decom na ovim projektima, ali i roditeljima, bakama i dekama jer usmeravaju decu na pravi put.

Na gradskom takmičenju je nastupilo 39 dramskih grupa sa 382 učesnika i 105 recitatiora, a pobednici su proglašeni u kategorijama: mlađi, stariji osnovci i srednjoškolci.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.