U Beogradu nastavljeno zasedanje Sabora SPC

Izvor: RTS, 01.Maj.2018, 23:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Beogradu nastavljeno zasedanje Sabora SPC

Sabor Srpske pravoslavne crkve nastavio je rad u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu, pod predsedavanjem patrijarha Irineja.
Redovno majsko zasedanje Svetog arhijerejskog Sabora SPC počelo je u nedelju, u Pećkoj Petrijaršiji, svetom arhijerejskom liturgijom koju je održao patrijarh srpski Irinej, navodi se u saopštenju.

Sabor SPC konstatovao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je u saopštenju nakon prvog radnog dana zasedanja u ponedeljak izuzetnu zabrinutost sveštenstva, monaštva i vernog naroda povodom sve češćih zvaničnih i nezvaničnih izjava u vezi sa konačnim statusom Kosova i Metohije.
"Sabor deli njihovu zabrinutost povodom učestalih izjava moćnih zemalja Zapada u kojima se otvoreno govori o nezavisnosti Kosova i Metohije, kao i zbog različitih spekulacija o eventualnoj podeli južne srpske pokrajine", ističe se u saopštenju Sabora.
Srpski patrijarh je, zajedno sa mitropolitima i episkopima Srpske pravoslavne crkve, u ponedeljak posetio Prizren. Oni su posetili prizrensku bogosloviju, u čijim prostorijama je održana i saborska sednica.
Na ovom zasedanju Sabora razmatraju se teme iz života crkve, zatim, o Kosovu i Metohiji, uvek aktuelnoj temi Sabora i, kako je ranije najavio, patrijarh, predlog izmena Ustava SPC.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U Beogradu nastavljen rad Sabora SPC

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Maj.2018

Sabor Srpske pravoslavne crkve nastavio je danas rad u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu, pod predsedavanjem patrijarha Irineja, saopšteno je iz SPC...Redovno majsko zasedanje Svetog arhijerejskog Sabora SPC počelo je u nedelju, u Pećkoj Petrijaršiji, svetom arhijerejskom liturgijom koju je održao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.