Sve bilo preče od „Banatskog Dvora“

Izvor: Glas javnosti, 10.Jan.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve bilo preče od „Banatskog Dvora“

BEOGRAD - Božićna gasna kriza, hladni radijatori i prinudno grejanje građana na mazut i struju u Srbiji pokazala je svu kratkovidost vlasti u Beogradu, koja već decenijama ne uspeva da dovrši podzemno skladište prirodnog gasa u Banatskom Dvoru.

Zanimljivo je da je Tadić, hvaleći vladu da je „učinila veliku stvar ovih dana“ rekao i da „ćemo iz ove situacije izvući određene poruke i utvrditi odgovornost zbog čega Srbija nema obezbeđeno snabdevanje gasom u ovako teškim >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << momentima.“

Gasne igre

Ne čudi što Tadić pokušava da nađe političke krivce za božićnu gasnu krizu jer, s kritikama zbog situacije u kojoj se zemlja našla opozicija je odmah reagovala sa političkim prozivkama. Najpre su to bili čelnici Lige socijaldemokrata Vojvodine, koji su nestašicu gasa iskoristili da napadnu, ponovo, energetski aranžman Srbije i Rusije i zatražili raskid ugovora o prodaji Naftne industrije Srbije AD „Gaspromnjeftu“. Juče je i Srpska napredna stranka najoštrije osudila, kako su rekli „neodgovorno i neozbiljno ponašanje Vlade Republike Srbije povodom gasne i energetske krize u zemlji i regionu“.

U njihovom saopštenju, naime, piše da je „Vlada Republike Srbije jedina vlada koja nije obezbedila rezerve gasa za više od 24 sata i za takvo neodgovorno, neozbiljno i antidržavno ponašanje neko mora da snosi odgovornost.

TADIĆ: PROPUŠTENE PRILIKE

- Srbija ne bi upala u gasnu krizu da je punjeno skladište gasa u „Banatskom Dvoru“. Količine koje su letos unete u skladište ne mogu da pokriju potrebe Srbije. Za ovaj propust odgovorna je prošla vlada - izjavio je predsednik Srbije Boris Tadić.

On je naglasio da je Srbija najveću količinu novca i mogućnosti da to uradi imala nakon prodaje naših telekomunikacionih sistema.

- Pre svega „Mobtela“, i mislim da je to moglo tada da se uradi bez ikakvih problema, ali je to stalno odlagano zbog jedne vrste političke neodgovornosti i slabog energetskog planiranja - rekao je Tadić.

NEDOSTAJE 100 MILIONA EVRA

Za dovršetak prve faze skladišta „Banatski Dvor“ potrebno je oko 100 miliona evra. Ta sredstva se i ubuduće mogu obezbediti iz NIP, umesto da se iz NIP troši novac na projekte koji, ipak, nisu od opšteg nacionalnog interesa. I, tu bi predsednik Tadić mogao da proveri ko, zapravo, gazduje ovim sredstvima. Jer, Srbija je čak imala ministra za NIP, Dragana Đilasa, koji je član Tadićeve Demokratske stranke, a sada je to ministarstvo pod ingerencijom Verice Klanović, koja ima člansku kartu G17 plus.

Koliko je bilo vazno da se sto pre za sto vece pare uvali gas sto vecem broju potrosaca toliko je bilo od sporednog znacaja i gradnja bilo kakvog skladista koje se podrazumeva cak i u snu. Sada kada je stani - pani sa isporukom i kada su isti potrosaci na najvecem mrazu Srbija kumi i preklinje zemlje u okolini za koji litar jer nekoliko gradova nema cime da se greje. Gde je novac od preskupog uvodjenja gasa u domacinstva i institucije?

Bas ste smesni i neozbiljni. Ovu IZDAJNICKU vladu je postavila CIA , MI6 i Nemacka obavstajna sluzba. Njihovi savetnici drze sve resore u Vladi, ustavri oni vladaju, a ovi "Zuti" su dekoracija vlasti. Normalno da ti Savetnic vladaju po principu "Sto je Srbiji losije to njima bolje" Neka niko ne misli da je gas bezbedjenjen iz Madjarske i Nemacke po standardnij ceni. Videcete vi racun koji ce platiti Srpska sirotinja. Kada se prodao "Mobtel" IZDAJNIK, KRIMINALAC< BANDIT, NISTAVLO G ...od G ....., nije dozvolio da se uloze pare na nesto sto je DUGOROCNO potrebno Srbiji nego da OBEZBEDI NJEGOVIM NAREDBODAVCIMA DA PLJACKAJU SRBIJU. Boris Tadic je isto g...o jednako bazdi samo je lepse upakovano. Srpski narode , Vidite sada postoji mogucnost da se Skladiste napravi sa Rusima, ali NENAD CANAK kaze NE jer bi time uskratili mogucnost NEPRIJATELJIMA Srba da pljackaju i ubijaju.

Srpska stoko dabogda pocrkali kada ste tako glupi da glasate za svoje ubice Boris Tadica njegove "Zute" i i izdajnicku bandu zvana DOS.. Valjda cete dogine svi pocrkati, a Boris Tadic dobit zasluzeno medjunardno priznanje kao jedini Predsednik Drzave u istoriji covecanstva koji je unistio sopstvenu drzavu.

Bravo budale.

Opet "teorije zavere" ?!?? :(

Ja sam ipak pobornik "Teorije gluposti i nesposobnosti" koja se od 5 oktobra 2000 svakim danom sve vise potvrdjuje

Да ли ви, својим опсервацијама, доказујете своју тврдњу??? Нисте усклађени са чињеницама и логиком.

Crvenim komunjarama i udbasima nikada nista nece biti dobro! Dok je bio Tito i dok su uzivali u opljackanim dobrima, koja jos nisu vracena, mnogo su bili srecni i zadovoljni. Priblizavanje Evropi ih ugrozava, jer ce tada morati da vrate sve opljackano. Mnogo im smetaju i "zuti" i "zeleni" i "narandzasti" i drugi, koji nisu u njihovom klanu i domenu! Najivni to jos uvek kupuju i zajedno pljuju!

Umesto Kostunice, velikog ruskog prijatelja i Mirinog potrcka, Tadic je uspeo da spase nas jadan narod, dobijajuci gas od Madjara i Nemaca, iako zemlje Eu, kao sto su Grcka i Bugarska, to nisu uspele. Hvala mu,bez obzira na jedan broj DS, koji se ponasa, kao DSS, SPS i SRS, korumpirano i bez osecaja za narod. Tadic nije Bog, da sve preko noci promeni, ali je vredan i radi za svoju zemlju, za razliku od nekih, koji ustaju u 12h i koje zemlja nikada nije ni interesovala.

Dobar covek treba da se ponosi, kada ga djavo opanjkava, jer se nalazi na Bozijoj strani!!!

Hvala Tadicu i samo napred!

"Priblizavanje Evropi ih ugrozava, jer ce tada morati da vrate sve opljackano. Mnogo im smetaju i "zuti" i "zeleni" i "narandzasti" i drugi, koji nisu u njihovom klanu i domenu! Najivni to jos uvek kupuju i zajedno pljuju!"

Svaka cast na ovoj izjavi. Za ovakav (slican) komentar bilo je potezanja nozeva i pistolja po kafanama... sto znaci da je komentar pogodio po sred srede. Ovo je najbolji dokaz da kriminalci i dalje vladaju ovom nesretnom drzavom kojoj toliko gori pod nogama da pristaje na sve!

...Najivni to jos uvek kupuju i zajedno pljuju...

Bolidu nepismeni. Pa jel se kaze 'NAJIVNI'?

A ovo o tadicu.. pa nemam reci stvarno. NAbavio gas is MAdjarske. Po kojoj ceni? A sta je sa strateskim rezervama? PA samo olos moze ovako da vodi drzavu. JEste tadicu, samo napred u propast, ali tamo idi sam. Sjasi olosu sa ledja ovog naroda.

tadic obezbedio gas sta mislite koliki ce evro tek sad da bude

E moj Deki koga si ti uzeo u zastitu, Borisa Tadica koji rasturi drzavu. Dok su na vlasti bili komunisti niko jos nikad nije umro od gladi, niko se nikad nije smrzavao, sto je danas cesta pojava. Slusam juce izjavu Tadica, on svu krivnju svaljuje na vlast iz 90 daklen na partiju njegovog najvjernijeg ministra Dacica i prijatelja Milosevica i Mire Markovic. Pa kad ce vec jednom da zabopravi te devedesete, snjima je plasio narod pred izbore da bi kasnije samo da ostane na vlasti zagrlio te iste koje je pljuvao, sto dovoljno govori o kakvom se coveku radi. Sta je on napravio od 2000 na ovamo, nije ugradio niti jedan kubni metar betona u skladiste i sad mu je jos neko kriv, ovo prelazi sve granice pristojnosti. Taj covek nema morala niti karaktera a ima obraz kao srpski opanak. I onda se nadjes jos ti da nam solis pamet ida pricas nesto o komunizmu. Da si ti zivio u tom komunizmu nebi tako pricao. Mi nismo ratovali sa nikim, niko nije smio da nas napadne, sa crvenim pasosom isao sam gde sam htio i koliko sam htio a ti Deki nisi se mrdnuo iz svog sela vec dvadeset godina od kada dodjose demokrate. Svoi ostali mogli su i mogu bez viza da putuju po svetu samo mi ne mozemo. Kazu Milosevic je upropastio srbiju, pa Milosevica vise nema, na vlast 2000 dosao je DOS zasto pod njihovom vlascu ne dozvoljavaju srbima da putuju po svetu bez vize, ko ce na to d da odgovor. Problem srbije su zamazane ruke, neke sa krvi, neke sa dolarima tako da je zavladala zutica.

Kada si gladan, nije bitno ko će da te nahrani. Kada se smrzavaš, nije bitno ko će da te ogreje. To su prirodne (urođene) ljudske reakcije i tu nema šta da se doda ili oduzme. Ali, kada se najedeš ili ugreješ sledeća stvar koja ti pada na pamet je koliko to košta i ko će to da plati. Bojim se da će račun koje je Boris Tadić napravio ovih dana biti preveliki za celu zemlju. Njemu na pamet ne pada da javno objavi koliko njegovi dogovori koštaju i šta Srbija time dobija, a šta gubi. Ali nije zaboravio da se reklamira na svim medijima o svojim "poduhvatima". Samo pre par dana je prodao NIS kao zalog za stabilno snabdevanje Srbije energentima. Ili mu je zalog mali, ili su kupci neodgovorni. Moje je mišljenje da je NIS prodat ruskim kriminalcima svetskog kalibra i da je to poslenja faza u uništavanju Srbije. Naš jedini izlaz je da neka naša firma počne sa mosovnom proizvodnjom vešala (u skladu je sa projekcijom Vlade o povećanju obima proizvodnje) i da krenemo da kojekakve ministre, eksperte i stručnjake vešamo. Što pre to bolje za sve NAS.

Zasto se cudimo, manirom svojih komunistickih roditelja "zuti" i "crveni" ne zele ni jedan ogranak Srbske privrede da ima produktivnu moc! Naprotiv, oni zele da Srbska privreda ima kompletnu zavisnost od stranog kapitala! Kao jadnik, Tadic je otrcao kod madjara da izmoli naftu po nekoj ludoj ceni, a opirao se rukama i nogama da ne prodje ugovor o juznom potoku??? Delic, Dinkic, Miskovic se nisu nikada zauzeli za ozivljavanje ni jedne privredne grane Srbije, NIJEDNE! Vec su se zauzeli da Srbija ima totalnu zavisnost od EU sa nikakvim interesnim povratkom kapitalne dobiti! A primer US STEEl-a je jasan, ukoliko nije dobro nekoj od investicionih ekonomija na njihovom domacem terenu, sigurno da ce se to jos gore odraziti na ekonomiju Srbije koja u zavisnosti od EU-nijske!

NAVOROUCENIJE, nikada u EU okrenimo se iskljucivo Rusiji, Kini, Indiji!

Својевремено у Црној Гори за време владавине првог високог представника кружила је једна песмица која се тицала неспособњакивоћа и Брозових увлакача.Иде овако: Испод Ловћена отели се крава, оде теле да студира права, Оде теле а врати се јуне и постаде предсједник комуне. Србија је постала најобичнији комунални завод,депонија,како више волите којом управља јунад истурена из Бриселских и Вашингтонских штала.На ту депонију баца се разноразно смеће.Осиромашени уранијум је тренутно отпад који највише котира.Много је људи од њега умрло и још увек умире.Смрзавање је исто тренутно у оптицају захваљујући "Наранџастој Револуцији".Хигијена у Србији није пожељна.Ако пробате са хигијеном,онда све оно што личи на хигијену се попљује.Сваки секунд,сваки минут,сваки сат који долазе све више и више потврђују колико нису у праву пелемуди који соле памет у контексту штетности продаје НИС-а Русији и градње трасе "јужног тока".Овог смрзавања не би било да је после петог октобра било више памети.Давно је требало почети са реализацијом пројекта "јужни ток".Данас би уживали у својим топлим домовима.То међутим помућеном разуму није довољно.Србија је на жалост у овом моменту једина држава у свету где је спаљена руска застава.Дежурним агитаторима за све је крива Русија.Кад их прољев спопадне и зато им је крива Русија.Она два крмка из Крагујевца што спалише руску заставу су талог и отпад српског народа.Шљам који треба заувек отписати и послати у ...ду материну.И још добро истући.Тако истући да нормално не могу седети у наредних пола године.Спаљивање руске заставе у Крагујевцу је шамар целој Србији.

ZORANE, oni nisu spalili rusku zastavu nego srpsku. Ruska i srpska zastava se samo kad su na banderi ili na koplju razlikuju!!! Srbija je okupirana drzava od strane dece revolucionara, ratnih zlocinaca i terorista koje je tito doveo da vladaju 45 godine. Izgleda mi da se nikad necemo osloboditi njih.

Mozda je krajnje vreme da se ruje po proslosti, mozda je vreme da se konacno resi pitanje skladista gasa, da se kaze da je to prvi drzavni interes, da se zaboravi na stranacke interese i prazna obecanja.

Mozda bi ova drzava mogla da podstakne upotrebu obnovljivih izvora energije (vetra, Sunca) i da konacno pocne organizovano da koristi geotermalnu energiju. Takodje, mozda bi ova drzava mogla da podstakne stednju energije, ali ne pozivima tipa "Ugasite jednu sijalicu, smanjicete opterecenje elektromreze za 80 vati", nego konkretnim potezima kao sto je ukidanje poreza na stedljive sijalice, ukidanje poreza na aparate koji stede energiju, ukidanje poreza i povoljni krediti za one koji zele da toplotno izoluju stanove (bolja stolarija, dodatna izolacija zidova i sl.). Lako je pricati da je neko iz proslosti kriv i stalno traziti nekog Vuka Brankovica medju nama, tesko je uraditi nesto konkretno za drzavu ( a da pri tome tu nema i bar malo licnog i stranackog interesa).

Evo konkretnog predloga: Zasto nasi velike privatne firme ne udju u dogovor sa Vladom i sindikatima da se zavrsi to skladiste gasa u Banatskom Dvoru (stalno slusamo o milionskim iznosima (u evrima) koji se nude za kupovinu ovog i onog komada zemlje ili propalog preduzeca. Zasto se taj novac ne usmeri u reasavanje infrastrukture u ovoj zemlji (energetika, saobracaj, navodnjavanje), pa neka se kasnije vrati istim tim firmam koje su ga dale kroz neke vidove - koncesije, ucesca u firmi koja upravlja tim reusrima i slicno.

Prava domaćinska kuća! nema šta nema....

Koliko je para iz nedavno usvojenog budžeta usmereno za punjenje Banatskog Dvora? Ko je sprečio Dragana Djilasa da usmeri sredstva iz NIP za obezbedjivanje rezervi gasa? Ko je sprečio predsednika države da reaguje pre dve godine , kako ne bismo sada imali propuštenu priliku? Da se naši političari ne bave marketingom, gas bi obezbedili oni čija je to nadležnost, vrlo jednostavno i na vreme. A da su tako sposobni, kao što se predstavljaju ovih dana na svim televizijama, i kao što su nam obećavali tokom izbora, obezbedili bi 100 miliona EUR za dovršetak prve faze Banatskog Dvora kao od šale. Ne čude me i političari iz Vojvodine, kojima su usta puna Vojvodine, a koji, s obzirom da su Novosadjani bili medju najugoroženijima ovih dana, nisu zahtevali usmeravanje sredstava za obezbedjivanje gasa, nego su im bili važniji "projekti" koji će obezbediti pobedu na izborima.

pa Deki to po 'partijskoj" pise, ne misli on tako kao sto pise,..on je na zadatku..))

Sad vam smeta i to ako gas treba da se plati, a sta mislite da je bio Seselj predsednik on bi pistoljem iznudio besplatan gas kao sto je dobio Hrvatsku od Virovitice do Karlobaga...

Знам да је тако.Веруј ми између руске и српске заставе не постоји разлика.Ако нема грба,а одеш да купиш српску заставу,уједно си купио и руску.На многим спортским манифестацијама када су на јарболу руска или српска застава,не можеш знати који спортисти наступају,српски или руски уколико камера или коментатор не прикаже, односно не каже ко наступа.Анте Павелић и сва "вражја дивизија"што је ратовала у склопу трећег рајха на руском фронту би у гузицу пољубили ону двојицу смрадова из Крагујевца.Али не треба се више ничем чудити,бар се ја не чудим.У Србији је на жалост одавно образ постао гузица.Како радила тако јој бог помогао.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.