Svadba za maštanje

Izvor: RTS, 15.Maj.2011, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svadba za maštanje

Više od dvesta parova iz Srbije i inostranstva izgovorilo "sudbonosno da" na kolektivnom venčanju ispred Starog dvora u Beogradu.

Tradicionalno beogradsko kolektivno venčanje "Svadba za maštanje", na kome je "sudbonosno da" izgovorilo više od 200 parova iz Srbije i inostranstva, održano je ispred zgrade Starog dvora.

Mladenci su organizovano krenuli iz Kosovske ulice ka Starom Dvoru, gde su pred matičarem izgovorili jednoglasno "da".

Kolonu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mladenaca predvodili su članovi Vojske Srbije Aleksandar Tomović i Aleksandra Živković, koji su se venčali u belom, a među budućim mladencima, 16 parova očekuje prinovu.

Najmlađi prijavljeni ovogodišnji mladoženja rođen je 1987. godine, najmlađa mlada 1991. godine.

Nakon ceremonije, mladenci su krenuli u šetnju preko Trga Nikole Pašića ka restoranu u Skadarliji, gde je organizovano jednočasovno druženje sa svatovima i novinarima.

Zamenik gradonačelnika Milan Krkobabić poželeo je mladencima da život žive "punim plućima" i čestitao im na hrabroj odluci.

Venčanje je, kao i prethodnih 12 puta, besplatno, a parovi koji u roku od godinu dana dobiju bebu kao poklon od grada dobiće dečija kolica.

Prvo kolektivno venčanje održano je 1999. godine i vremenom je ta manifestacija uvrštena u turističku ponudu Beograda.

Do sada je "sudbonosno da" ispred Starog dvora, pred stotinama posmatrača, izgovorilo više od 1.000 parova iz Srbije, Makedonije, Republike Srpske, Hrvatske, Kanade, Austrije, Nemačke, Švedske, Danske, Venecuele.

Kolektivno venčanje organizuju Turistička organizacija Beograda, Radio-televizija Srbije, opština Savski venac i Udruženje "Kolektivno venčanje", pod pokroviteljstvom Skupštine grada.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.