Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Okt.2015, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stoltenberg počasni građanin Beograda

Norveški diplomata Torvald Stoltenberg postao je danas počasni građanin Beograda, a povelju su mu večeras na svečanosti u Starom dvoru uručili premijer Srbije Aleksandar Vučić, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

Vučić je zahvaljujući Stoltenbergu za sve što je učinio za "svoju Srbiju i svoj Beograd, a ne samo za svoju Norvešku", ;naveo i da je mali broj ljudi dobilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << titulu počasnog gradjanina Beograda.

Torvald Stoltenberg je rekao da je priznanje koje je dobio emotivno i za njega i njegovu porodicu, kao i 1.000 pirjatelja koji su ostvarili bliske odnose sa Jugoslavijom i Srbijom.

Stoltenberg je 1960. godine postavljen za prvog sekretara Ambasade Norveške u Beogradu, i to vreme je opisao u autobiografiji "O ljudima".

Bio je ministar odbrane i spoljnih poslova Norveške, ambasador pri UN, glavni pregovarač UN u posredničkoj misiji na Balkanu, Visoki komesar za izbeglice i dugogodišnji predsednik Crvenog krsta Norveške.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stoltenberg počasni građanin Beograda

Izvor: Akter, 01.Okt.2015

Norveški diplomata Torvald Stoltenberg postao je danas počasni građanina Beograda, a povelju su mu večeras na svečanosti u Starom dvoru uručili premijer Srbije Aleksandar Vučić, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević..Vučić je zahvaljujući Stoltenbergu...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.