Šta sve možete da radite u Beogradu za vikend

Izvor: Dzungla.org, 30.Okt.2011, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta sve možete da radite u Beogradu za vikend

Još samo ovog vikenda možete obići Dvorski kompleks, a ako vas to ne zanima, na raspolaganju su vam šetnja Beogradskom tvrđavom u pratnji vodiča, ili, na primer, razgledanje grada iz tramvaja...

Turistička organizacija Beograda (TOB) pozvala je građane da iskoriste predstojeći vikend da razgledaju Dvorski kompleks na Dedinju, jer je to poslednji termin ove godine.
Obilasci Kraljevog i Belog dvora organizovani >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << su tako da se posetioci uz pratnju profesionalnih turističkih vodiča upoznaju sa istorijom, umetnošću i kulturom u prijatnoj dvočasovnoj šetnji. Rezervacije za taj program su obavezne u Turističko informativnom centru u Knez Mihailovoj ili na telefon 3281-859 a ture su organizovane u subotu i nedelju u dva termina - 10:30 i 13:30. Polazak je sa Trga Nikole Pašića.
TOB je za predstojeći vikend preopručio i šetnju kroz Beogradsku varoš i Beogradsku tvrđavu, koja se organizuje svake subote, sa polaskom ispred Palate 'Albanija', u 11 sati sa vodičen na srpskom i 13 sati na engleskom jeziku.
Šetnja traje dva sata, tokom kojih građani mogu da se upoznaju sa gradskim ulicama, istorijom grada, arhitekturom i životom Beograđana.
TOB preporučuje i šetnju kroz antički Singidunum, jer današnji Beograd počiva na ostacima nekada moćnog antičkog grada, koji su sagradili Rimljani. Antičkih spomenika je malo , a oni koji nisu uništeni leže ispod modernog grada.
Na potezu od Trga Republike - kod Spomenika Knezu Mihailu, odakle kreće šetnja, svake nedelje u 11 sati, pa do Beogradske tvrđave i Kalemegdana, u trajanju od dva sata, šetači mogu da se upoznaju i sa tim delom istorije Beograda.
Za slučaj lošeg vremena TOB preporučuje 'Tramvaj zvani želja' za razgledanje Beograda. Tramvaj polazi sa okretnice kod zoo vrta, petkom od 19 do 20 sa vodičem na srpskom i od 20 do 21 na engleskom jeziku, subotom od 17 do 18 sati na srpskom i od 18 do 19 na engleskom. Program razgledanja je besplatan.
( Izvor: Mondo,Tanjug )

Nastavak na Dzungla.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.