Savez izviđača Srbije obeležio 111. godišnjicu od osnivanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2022, 17:49

Savez izviđača Srbije obeležio 111. godišnjicu od osnivanja

Savez izviđača Srbije organizovao je danas u Belom dvoru svečanost povodom 111. godišnjice osnivanja izviđačkog pokreta u Srbiji, čiji je prvi pokrovitelj bila kraljevska porodica Srbije, saopštio je Savez izviđača.

Predrag Marković, član Krunskog saveta, pročitao je pismo prestolonaslednika Aleksandra, koji zbog obaveza nije mogao da pozdravi goste, u kome se ističe da je misija Saveza izviđača plemenita jer doprinose obrazovanju mladih i pomažu im da grade >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bolji svet.

Savez izviđača Srbije osnovan je 1911. godine, okuplja više od 3.000 članova, uglavnom dece i omladine, sa teritorije cele Srbije, organizovanih u 57 mesnih ogranaka i saveza izviđača.

Savez se bavi ostvarivanjem ciljeva u oblasti neformalnog obrazovanja i vaspitanja dece i omladine i član je i jedan od osnivača Svetskog izviđačkog pokreta.
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.