Izvor: Danas, 11.Dec.2014, 01:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja između Beograda i Novog Sada

Uspostavljena je saradnja u rešavanju sličnih problema između Beograda i Novog Sada, zaključak je održanog sastanka u Starom dvoru između gradonačelnika Siniše Malog i vodećeg čoveka Novog Sada, Miloša Vučevića.

- Najvažniji rezultat ovog sastanka jeste dogovor o saradnji u slučaju rešavanja problema, kako bismo zajedno podnosili inicijative Vladi Republike Srbije za izmenu pojedinih zakonskih rešenja. Vođen >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << je i razgovor o budžetu za narednu godinu, naplati poreza na imovinu i privlačenju novih investitora - istakao je Siniša Mali i dodao da su se razmatrala i pitanja o radu komunalnih preduzeća, ubrzavanju administracije, kao i o većoj efikasnosti u izdavanju građevinskih dozvola.

Gradonačelnik Novog Sada, Saša Vučević, izrazio je nadu da će ovakvi susreti postati praksa, kako bi se poboljšao rad i funkcionisanje dva najveća grada u Srbiji.

- Finansijska konsolidacija lokalnih samouprava, borba za očuvanje postojećih i formiranje novih radnih mesta, procesi restrukturiranja i reorganizacije javnih komunalnih preduzeća, kao i osetljivo pitanje problema predškolskih ustanova, sve su to prioriteti i aktuelne teme za buduće razgovore. Bez gradova i lokalnih samouprava, nemoguće je sprovesti kompletnu reformu države koja je u interesu građana - istakao je Vučević.

Sledeće nedelje Samit

Beograd je spreman za predstojeći Samit Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, koji će se održati naredne nedelje, izjavio je gradonačelnik Siniša Mali i dodao da će to biti velika prilika za promociju glavnog grada i cele Srbije.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.