SPC: Eparhijski savet u Prizrenu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2010, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPC: Eparhijski savet u Prizrenu

PRIZREN -

U prostorijama novoobnovljenog Vladičanskog dvora u Prizrenu održana je prva sednica Eparhijskog saveta posle 1999. godine, saopštila je danas Eparhija raško-prizrenska.

Vikarni episkop Teodosije rekao je da je današnji dan istorijski za Eparhiju raško-prizrensku i njen verni narod, jer je Crkva smogla snage da prvi put od 1999. godine, a posebno posle martovskog pogroma 2004. godine obnovi redovne aktivnosti u Prizrenskoj Episkopiji i održi prve sastanke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Eparhijskog saveta i Suda.

U zgradi Episkopije u Prizrenu održana je i prva sednica novog Eparhijskog Crkvenog suda na kojoj se raspravljalo o predmetima koji su pristigli ili koji su čekali na svoje rešavanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Eparhijski savet održan u Prizrenu

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jul.2010

U prostorijama novoobnovljenog Vladičanskog dvora u Prizrenu održana je prva sednica Eparhijskog saveta posle 1999. godine, saopštila je danas eparhija raško-prizrenska...Vikarni episkop Teodosije rekao je da je današnji dan istorijski za eparhiju raško-prizrensku i njen verni narod, jer je Crkva...

Nastavak na Vesti-online.com...

Sednica Eparhijskog saveta u Prizrenu

Izvor: Blic, 26.Jul.2010, 01:00

U obnovljenom Vladičanskom dvoru u Prizrenu juče je održana prva sednica Eparhijskog saveta posle 1999 godine. Obraćajući se monaštvu, episkop Teodosije je rekao da je ovo istorijski dan za Eparhiju raško-prizrensku i njen verni narod...- Crkva je smogla snage da prvi put od 1999. godine, a posebno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.