Rehabilitovan princ Aleksandar Karađorđević

Izvor: B92, 08.Jul.2015, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rehabilitovan princ Aleksandar Karađorđević

Viši sud u Beogradu rehabilitovao je danas princa Aleksandra Karađorđevića, saopštio je Beli dvor.

Kako se navodi u saopštenju, Sud je utvrdio da je Ukaz Prezidijuma Predsedništva Skupštine FNRJ od 8. marta 1947. godine ništavan, od trenutka donošenja, u delu koji se odnosi na Aleksandra Karađorđevića, kao i da su ništave sve njegove pravne posledice.

Aleksandar Karađorđević se, samim tim, smatra >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neosuđivanim, dodaje se u saopštenju.

Ukazom Prezidijuma Predsedništva Skupštine FNRJ od 8. marta 1947. godine Karađorđevićima je oduzeto državljanstvo FNRJ i konfiskovana colokupna imovina.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rehabilitovan princ Aleksandar Karađorđević

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jul.2015

Viši sud u Beogradu rehabilitovao je danas princa Aleksandra Karađorđevića, saopštio je Beli dvor...Kako se navodi u saopštenju, Sud je utvrdio da je Ukaz Prezidijuma Predsedništva Skupštine FNRJ od 8. marta 1947. godine ništavan, od trenutka donošenja, u delu koji se odnosi na Aleksandra Karađorđevića,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.