Radojičić sa direktorkom Unicef -a

Izvor: RTS, 03.Nov.2018, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radojičić sa direktorkom Unicef -a

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić sastao se u Starom dvoru sa direktorkom Unicef-a u Srbiji Reginom De Dominicis, sa kojom je razgovarao o mogućnostima unapređenja saradnje i zajedničkog delovanja u interesu dece u Beogradu.
De Dominicis je istakla da joj je drago što o bitnim temama za decu može da razgovara sa nekim ko ima iskustva u radu sa najmlađima."Znam da ste mnogo uradili kao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << stručnjak i koliko ste doprineli dečijoj bolnici. Posebno mi je drago da vas upoznam jer u vama ne vidim samo gradonačelnika Beograda, nego i osobu koja je jako angažovana oko razvoja i prava deteta", rekla je ona.
Na sastanku se razgovaralo o važnosti praćenja ranog razvoja deteta, a gradonačelnik je istakao da je prethodne dve godine radio na razvoju modela za rani razvoj u Tiršovoj i da to iskustvo želi da primeni na domove zdravlja i instutucije socijalne zaštite u Beogradu.
"Prvih 100 dana života deteta je ključno da se na vreme uoče potencijalni izazovi i da se pruže adekvatne intervencije. Grad Beograd će biti posvećen ovom pitanju", kaže Radojičić.
Tema sastanka bilo je i predškolsko obrazovanje dece, a direktorka Unicef -a ocenila je da je na tom planu u Beogradu dosta toga urađeno, kao i da ima još prostora za saradnju, navodi se u saopštenju Beoinfa.
Oni su se saglasili da je saradnja Grada Beograda i Unicef -a važna kako za decu u prestonici, tako i za celu Srbiju, jer glavni grad pruža modele i primere drugim gradovima.
Kao jedan od konkretnih projekata na kome bi trebalo raditi, razmatrano je otvaranje inkluzivnog dečjeg igrališta u Beogradu, koje bi bilo prilagođeno potrebama sve dece.
Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević je istakla da bi i postojeća igrališta trebalo prilagoditi potrebama dece sa smetnjama u razvoju i deci u kolicima.
"Važno je da njih ne isključujemo, već da omogućimo da sva deca budu zajedno",zaključila je Stanisavljevićeva.
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.