Prvi pas vodič za slepe i slabovide osobe u Srbiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Apr.2015, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi pas vodič za slepe i slabovide osobe u Srbiji

Povodom Svetskog dana pasa vodiča danas je u Starom dvoru predstavljen prvi pas vodič za slepe i slabovide osobe u Srbiji, a događaju je prisustvovala i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Ona je, tom prilikom uručila sertifikate osobama koje su uspešno završile obuku za slepe i slabovide osobe u organizaciji Udruženja slepih i slabovidih Srbije "Beli štap”.

"Grad Beograd vodi odgovornu socijalnu politiku i sa tim u vezi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << podržavamo sve aktivnosti koje vode unapređenju položaja osoba sa invaliditetom, kao i slepih i slabovidih osoba", istakla je Stanisavljević, a saopšteno je iz Gradske uprave.

Ona je podsetila da je Grad Beograd i resorni sekretarijat među prvima podržao program "Pas vodič, najbolji prijatelj”, kao i sve aktivnosti koje vode afirmaciji samostalnog života osoba sa invaliditetom u Beogradu.

Predsednica Udruženja "Beli štap” Vesna Nestorović zahvalila je Sekretarijatu za socijalnu zaštitu grada Beograda bez čije pomoći, kako je istakla, ne bi bilo moguće dovođenje psa vodiča u Srbiju.

Ona je podsetila da je pas vodič Astor stigao u Srbiju u saradnji sa slovenačkim udruženjem Slo-Canisa iz Maribora, a projekat je podržan od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ambasade Australije u Beogradu.
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Konačno: Prvi pas vodič stigao u Srbiju!

Izvor: Mondo, 29.Apr.2015

Srbija je danas dobila svog prvog psa vodiča za slepe i slabovide osobe – Astora!..On je stigao u Beograd iz Maribora, a danas je svečano predstavljen u Starom dvoru gde su uručeni sertifikati osobamakoje su uspešno završile obuku za slepe i slabovide u organizaciji udruženja “Beli štap”....

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.