Protokol o saradnji gradova i opština u slivu Velike Morave

Izvor: Kragujevac.rs, 22.Feb.2018, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protokol o saradnji gradova i opština u slivu Velike Morave

U organizaciji Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, Stalne konferencija gradova i opština i UNDP - a, u Starom dvoru u Beogradu svečano je potpisan protokol o saradnji gradova i opština u slivu Velike Morave.

Protokol su potpisali gradonačelnici Kragujevca, Jagodine i Požarevca kao i predsednici opština Batočine, Rače, Velike Plane, Smederevske Palanke, Žabara, Paraćina, Svilajnca, Varvarina i Ćićevca.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << />Danas je organizovano i svečano potpisivanje protokola o saradnji gradova i opština duž sliva gornjeg Dunava - Banatski vodotoci. Ovom prilikom obeležena je i godišnjica potpisivanja protokola o saradnji gradova i opština sliva Zapadne Morave i sliva Kolubare, uz predstavljanje rezultata ove inicijative.

Cilj ovakve saradnje gradova i opština je da se na bazi smernica važnih međunarodnih i nacionalnih strateških dokumenata stvori institucionalni okvir za zajedničko delovanje lokalnih samouprava za efikasnije preventivno delovanje i otklanjanje elementarnih nepogoda na lokalnom nivou i efikasnijem upravljanju rizikom.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić je rekao da su nas katastrofalne poplave 2014. i 2016. godine naterale da se suočimo sa nespremnošću za takve vanredne situacije, kao i da razumemo posledicu neinvestiranja u odbrambene kapacitete.

Izašli smo odlučni da ćemo naredne vanredne situacije, izazvane elementranim nepogodama dočekati spremniji i započeti zajedno aktivnosti na otklanjanju uzroka klimatskih promena na lokalnom nivou, naveo je Ružić i dodao da je današnjim potpisivanjem pomenutih protokola otvorena nova stranica održivog razvoja Srbije.
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Opštine sliva Velike Morave i gornjeg Dunava zajedno protiv prirodnih nepogoda

Izvor: RTS, 23.Feb.2018, 01:48

U Skupštini Beograda je potpisan protokol o saradnji gradova i opština duž sliva Velike Morave i sliva gornjeg Dunava – Banatski vodotoci u cilju smanjenja rizika i prevencije posledica elementarnih nepogoda. . Ministar...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.