Princ na čaju u pet kod Karađorđevića

Izvor: B92, 16.Mar.2016, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Princ na čaju u pet kod Karađorđevića

Princ od Velsa bio je danas gost princa Aleksandra i princeze Katarine u kraljevskom dvoru na Dedinju.

Susretu je prisustvovao sin Aleksandra Karađorđevića, princ Petar i unuka princa Aleksandra i princeze Katarine, Elison Endrjuz.

Prema pisanju medija, princ Aleksandar je za goste iz Britanije spremio na poklon ikonu Svetog Đorđa, zaštitnika Engleske, kao i vina iz porodične vinarije Karađorđevića i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oplenačke regije.

Poklon je pripremila i princeza Katarina koja je vojvotkinji Kamili namenila srpski ručno rađeni šal i torbu.

Dve porodice povezane su rodbinskim i kumovskim vezama.

Britanska kraljica Elizabeta, majka princa Čarlsa, bila je kuma na krštenju princa Aleksandra zajedno sa svojim ocem, britanskim kraljem Džordžom VI.

Kum na krštenju kralja Petra II, oca princa Aleksandra bio je britanski kralj Džordž V, a kraljev izaslanik na tom krštenju u Beogradu bio je budući britanski kralj Džordž VI (otac kraljice Elizabete i deda princa od Velsa).

Baka princa Aleksandra, kraljica Marija, bila je unuka kraljice Viktorije, a princ Aleksandar i princ Čarls su zajedno pohađali školu u Škotskoj.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čaj u pet kod Karađorđevića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Mar.2016

Princ od Velsa bio je danas gost princa Aleksandra i princeze Katarine u kraljevskom dvoru na Dedinju...Susretu je prisustvovao sin Aleksandra Karađorđevića, princ Petar i unuka princa Aleksandra i princeze Katarine, Elison Endrjuz...Prema pisanju medija, princ Aleksandar je za goste iz Britanije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.