Princ Petar se ženi Britankom

Izvor: Blic, 19.Avg.2009, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Princ Petar se ženi Britankom

Princ Petar Karađorđević se uskoro ženi! Naslednik Aleksandra Karađorđevića već nekoliko godina je u vezi sa Britankom koju je upoznao u Španiji, a kako saznajemo, pre nekoliko dana na Belom dvoru upriličen je ručak kraljevske porodice i familije Petrove izabranice, tokom koga su se dogovarali o predstojećem venčanju.

Devojka princa Petra je nepoznata javnosti i nije iz kraljevske porodice, a kako su dugo u vezi, gradom se pronela priča da su se već tajno venčali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nedavno u Španiji. Iz pres službe Belog dvora za „Blic” objašnjavaju da bi javnost, ukoliko bi se princ Petar oženio, prva bila obaveštena, te da se takav čin sigurno neće odigrati pod velom tajne.

- Da se princ naslednik Petar oženio, mi bismo svakako obavestili javnost jer to nije mala stvar! Princ Petar se nije oženio i kada se to dogodi, javnost će biti obaveštena - rekli su nam juče na dvoru.

Ono što je izvesno jeste da je kraljevska porodica proteklog vikenda na Belom dvoru organizovala porodično veselje kojem su prisustvovali i princ Petar zajedno sa devojkom i njenim roditeljima. Kako saznajemo od ljudi koji su bili prisutni na ručku, dosta se pričalo i o predstojećem venčanju.

Princ Petar je svoju izabranicu upoznao u Španiji tokom studija, a zaljubljeni par već neko vreme živi zajedno, i to na relaciji London-Madrid-Barselona. Kada je pre nekoliko godina bio u poseti Beogradu, princ Petar je za magazin „Story” ispričao da je ljubav u njegovom životu najvažnija, te da se nada da će se jednoga dana ostvariti na tom polju.

- Ponekad razmišljam o braku kao o delu svoje budućnosti. Prirodno je videti sebe u novoj, drugačijoj ulozi jednog dana. Nadam se da prava ljubav postoji. Pokušavam da održim veru u neke ideale, a prava ljubav je jedna od njih - ispričao je Petar, koji je rođen u Čikagu 1980. godine. On je najstariji sin prestolonaslednika Aleksandra i princeze Marije da Glorije od Orleana i Bragance. Imao je godinu dana kada se sa roditeljima preselio u Virdžiniju, gde je krenuo u obdanište, potom i u osnovnu školu, koju je pohađao u Londonu. U junu 1998. maturirao je na Kraljevskoj školi u Kanterberiju u Engleskoj, osnove umetnosti završio je na Kambervel koledžu u Londonu, a zatim niz kurseva iz oblasti umetnosti u Španiji. Princ Petar je proveo i godinu dana u školi za dizajn na Rod Ajlend, na istočnoj obali Sjedinjenih Država, a potpuno je posvećen karijeri iz oblasti grafičkog dizajna i kompjuterske tehnologije. Voli da čita, a bavi se i crtanjem i slikanjem, dok ga u slobodno vreme opušta skijanje na dasci.

Najbolji prijatelji su mu braća Filip i Aleksandar, na koje, kako je istakao, u životu najviše može da se osloni. Petar odlično govori španski, francuski i engleski, a usavršava i srpski jezik.

- Naš jezik je veoma težak, ali savladaću da toliko dobro da ću jednog dana iznenaditi sve. Možda kad se preselim u Beograd, koji je postao pravi svetski grad - ispričao je Petar Karađorđević.

Braća žele da žive u Beogradu

Petrova mlađa braća Filip i Aleksandar su blizanci. Rođeni su 15. januara 1982. godine u Virdžiniji. Stariji blizanac Filip završava humanističke nauke na poznatom britanskom univerzitetu, a u slobodno vreme se bavi sportom. Mlađi Aleksandar je diplomirao na Univerzitetu u San Francisku na katedri za komunikacije i medije, a voli umetnost i fotografiju. I Filip i Aleksandar se slažu da bi jednog dana voleli da žive u Beogradu. Vole noćne provode, ponekad slušaju i srpsku muziku, a kažu da su njih trojica jedan drugome najbolji drugovi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.