Prijem u Starom dvoru za učesnice šahovskog Osmomartovskog turnira

Izvor: Studio B, 09.Mar.2012, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijem u Starom dvoru za učesnice šahovskog Osmomartovskog turnira

Sekretar za sport i omladinu grada Beograda Aca Kovačević danas je u Starom dvoru primio učesnice tradicionalnog Međunarodnog osmomartovskog velemajstorskog turnira u šahu.

On je, u prisustvu svog pomoćnika Nemanje Radovića i Dragana Ćirića, zaduženog za organizaciju sportskih manifestacija u prestonici, poželeo inostranim učesnicama prijatan boravak u Beogradu, a ostalim takmičarkama uspešno takmičenje.

-Turnir sa tradicijom od skora pola veka >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << ima izuzetan značaj za šah, ali i za grad Beograd, koji je nesebično pomagao manifestaciju i u najtežim vremenima - ukazao je Kovačević za Beoinfo.

On je izrazio nadu da će turnir u budućnosti privući još veći broj kvalitetnih šahistkinja iz sveta, što će doprineti afirmaciji domaćih igračica i vraćanju šaha na staze stare slave.

Predsednik Šahovskog saveza Beograda Ljubomir Riznić podsetio je da Osmomartovski turnir, pored izuzetne tradicije, predstavlja po kvalitetu značajan turnir i u svetskim okvirima.

On je za Beoinfo naveo da na turniru učestvuju takmičarke iz Španije, Rusije, Rumunije i Bugarske, kao i pet takmičarki iz Srbije.

-U pitanju je nekoliko velemajstorki, kao i nekoliko veoma mladih i perspektivnih igračica, za koje je samo pitanje trenutka kada će poneti to prestižno priznanje - najavio je Riznić i izrazio zahvalnost gradu Beogradu i resornom sekretarijatu na kontinuiranoj podršci, kao i hotelu „Slavija" u kome se turnir održava.

Dve sestre, učesnice iz Španije, istakle su dobru organizaciju turnira i dodale da su pored obaveza uspele da prošetaju Knez Mihailovom ulicom, kao i Kalemegdanskom tvrđavom, koja je na njih ostavila impresivan utisak. Takmičarka iz Temišvara seća se da je prvi put na istom turniru učestvovala pre više od dve decenije, uz konstataciju da Srbija i njen glavni grad imaju veliku šahovsku tradiciju.

Na turniru ima deset takmičarki. Igra se devet kola po sistemu svako sa svakim. Početak takmičenja zakazan je danas u 16 sati, sutra se nastavlja u isto vreme, dok u nedelju, poslednjeg dana turnira, nadmetanje kreće u 11 sati, precizirali su organizatori.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TRADICIONALNI PRIJEM ZA UČESNICE TURNIRA U ŠAHU

Izvor: Kurir, 09.Mar.2012

Sekretar za sport i omladinu Aca Kovačević u Starom dvoru primio učesnice tradicionalnog osmomartovskog šahovskog turnira..BEOGRAD - Sekretar za sport i omladinu grada Beograda Aca Kovačević u Starom dvoru primio je učesnice tradicionalnog Međunarodnog osmomartovskog velemajstorskog turnira u...

Nastavak na Kurir...

„Trofej Beograda” u 59 sportskih disciplina

Izvor: Blic, 10.Mar.2012, 15:20

Tokom ove godine biće održano 62 takmičenja „Trofej Beograda” pod pokroviteljstvom gradskog Serektarijata za sport i omladinu, najavio je Dragan Ćirić, zadužen za organizaciju sportskih manifestacija u prestonici...On je naveo da „Trofej” obuhvata 59 sportskih disciplina u organizaciji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.