Preduzeće za Južni tok do 15. septembra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2009, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preduzeće za Južni tok do 15. septembra

BEOGRAD - Zajedničko preduzeće Srbijagasa i Gasproma za izgradnju gasovoda Južni tok biće registrovano do 15. septembra, dok će ugovor o modernizaciji skladišta u Banatskom Dvoru biti potpisan nakon 7. septembra, izjavio je za "Blic" direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

Status imovine koju Srbijagas unosi u zajedničku kompaniju za skladište gasa je "prošao" Vladu, a sada se samo čeka na pravne formalnosti s papirima, rekao je on. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Zajedničko preduzeće za izgradnju gasovoda trebalo bi da nakon osnivanja počne izradu studije izvodljivosti o isplativosti projekta. Za sada se zna da bi gasovod trebalo u našu zemlju da uđe kod Zaječara, a glavno čvorište biće kod Batajnice.

Dužina gasovoda kroz Srbiju, prema ranijim najavama, trebalo bi da bude 450 kilometara. Kada je reč o skladištu gasa u Banatskom Dvoru, trebalo je da Srbijagas i Gasprom već imaju potpisan ugovor, ali su se pojavile izvesne nejasnoće s imovinskim pravima u budućem zajedničkom preduzeću.

O ovom pitanju je prethodnih dana, prema Bajatovićevim rečima, raspravljala i Vlada Srbije. Kako stvari stoje, sada su te nejasnoće otklonjene.

"Sve procedure koje je trebalo rešiti su prošle Vladu, sada ostaje samo da se dobiju potrebni papiri. Ne mogu tačno da kažem kada će biti registrovano preduzeće, ali posle 7. septembra počeće procedura", kaže Bajatović.

"U četvrtak je sastanak u Budimpešti sa predstavnicima EON-a. Problemi transporta su rešeni, ali sa Gaspromom razmatramo više varijanti o skladištenju tog gasa. Jedna od varijanti je da se u Mađarskoj uskladišti ruski gas, druga je da se od Gasproma kupi plin po povoljnijoj ceni, a treća da se kupi od trećih ponuđača", objašnjava Bajatović.
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preduzeće za „Južni tok“ do 15. septembra

Izvor: Blic, 01.Sep.2009

Zajedničko preduzeće „Srbijagasa" i „Gasproma" za izgradnju gasovoda „Južni tok" biće registrovano do 15. septembra, dok će ugovor o modernizaciji skladišta u Banatskom Dvoru biti potpisan nakon 7. septembra. Status imovine koju „Srbijagas" unosi u zajedničku kompaniju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.