Predstavljeni rezultati rada sa Romima nakon raseljavanja naselja Gazela

Izvor: Studio B, 21.Feb.2012, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljeni rezultati rada sa Romima nakon raseljavanja naselja "Gazela"

Briga o svim članovima porodica iz nekadašnjeg najvećeg nehigijenskog naselja „Gazela", zdravstvena zaštita, obrazovanje i zapošljavanje, samo su neki od prioriteta grada otkako su se preselili u nova naselja.

Dosadašnje aktivnosti grada Beograda na unapređenju života raseljenih porodica danas su u Starom dvoru predstavili zamenik gradonačelnika Beograda Milan Krkobabić i predstavnici Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

-Projekat raseljavanja nehigijenskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << naselja „Gazela" koštao je blizu tri miliona evra i ovo je obrazac po kome ćemo nastaviti da radimo i da rešavamo pitanja ostalih naselja. Delovaćemo u zavisnosti od ekonomske situacije i raspoloživih sredstava, prvenstveno u onim naseljima koja se nalaze na mestu infrastrukturnih projekata - istakao je Krkobabić i napomenuo da je neodgovoran svako ko obeća da se problem nehigijenskih naselja može rešiti odjednom.

Žaklina Jašarević, predstavnica naselja Makiš, ima obavezu da vodi računa o kućnom redu, ali i da sva deca redovno idu u školu.

- Život nam se mnogo promenio otkako smo u Makišu. Imamo bolje mogućnosti za školovanje naše dece, a mnogi su prvi put u životu počeli i da rade. Tamo nismo imali ni vode, ni struje i higijena je bila najveći problem - priseća se Žaklina života u kartonskim udžericama.

Najveća pažnja posvećena je deci, koja su zahvaljujući akcijama sekretarijata imala priliku da se druže sa našim poznatim sportistima, da se upoznaju sa raznim zanimanjima, od narodnog poslanika do vatrogasca, i da nauče različite korisne stvari od bezbednosti u saobraćaju do brige o životinjama. Za desetogodišnju Samiru Hasani najveći utisak ostavile su vožnje otvorenim autobusom kroz Beograd, kao i poseta izložbi „Svet dinosaurusa" na Ušću.

-Dobar sam đak i redovno idem u školu, a najviše mi odgovara što imamo naš autobus. U naselju volim i naše igralište i to što imamo toplu vodu - kaže ova devojčica.

Prezentaciji u Starom dvoru prisustvovali su i član Gradskog veća Darko Božić, sekretar za socijalnu zaštitu Vladan Đukić, kao i predstavnici gradskih ustanova i preduzeća i privatnih kompanija, koji su podržali sve aktivnosti na unapređenju života Roma u novoformiranim naseljima.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

KRKOBABIĆ: SLEDITI PRIMER RASELJAVANJA ISPOD GAZELE

Izvor: Kurir, 21.Feb.2012

Zamenik gradonačelnika Milan Krkobabić izjavio da je raseljavanje nehigijenskog naselja ispod Gazele dobar primer kako treba raseliti slične lokacije..BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Beograda Milan Krkobabić izjavio je danas da je raseljavanje nehigijenskog naselja koje se nalazilo ispod beogradske...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.