Izvor: Nezavisne Novine, 12.Avg.2018, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje detaljna obnova Banskog dvora

BANJALUKA - Grad Banjaluka raspisao je tender za sanaciju i restauraciju fasade i dekorativnog osvjetljenja na objektu Banskog dvora, u okviru projekta vrijednog oko dva miliona KM.

Ovo je najobimnija obnova najreprezentavnije kulturne institucije u posljednjih nekoliko decenija, a po okončanju radova, Banaski dvor će zasjati u potpuno novom sjaju.

Prema tenderskoj dokumentaciji, izabrani izvođač biće u obavezi da za 150 dana obavi sve potrebne poslove >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << na obnovi.

Prema dopunjenom projektu sanacije i restauracije fasade Banskog dvora, koji je uradio Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet, predviđena je restauracija fasade i skulptura, zamjena svih prozora kao i obnova ulaznih vrata.

Takođe, planirani su konzervatorsko-restauratorski radovi, popravka stepeništa, radovi na balkonima, demontaža statua do prostora gdje će se raditi njihova konzervacija, te sanacija dekorativnog osvjetljenja.

Obnova fasade i osvjetljenja je druga faza rekonstrukcije Banskog dvora za koju je, uz pomoć Vlade RS, obezbijeđeno ukupno 2,5 miliona KM.

Prva faza, koja podrazumijeva obnovu krova Banskog dvora, je u toku od proljetos. Vrijednost tih radova, koje izvodi preduzeće "Koto" iz Beograda, iznosi oko 514.000 KM.

(NN/banjaluka.rs.ba)
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.